Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafeta moderních pětibojařek skončila na MS čtvrtá

Moskva - Moderní pětibojařky Natálie Dianová, Lucie Grolichová a Barbora Kodedová obsadily na mistrovství světa nečekaně čtvrté místo v závodě štafet. Za bronzovým triem Ukrajinek zaostalo v Moskvě české družstvo jen o šest sekund a 24 bodů, suverénně zvítězily Maďarky před Německem. "Kdyby nám někdo před závodem řekl, že to takto dopadne, tak bychom mu nevěřily a ještě si klepaly na hlavy," řekla nejzkušenější členka týmu Grolichová. "Jsem ráda za ten výsledek, i když nemáme medaili. Prostě nám chyběl jen kousek," doplnila Kodedová.

Moderní pětiboj
zdroj: ČTK

Češky překvapily vítězstvím v šermu, v němž se jim poslední dobou nedařilo. V plavání dosáhly sedmého nejlepšího času ze 13 štafet a po jízdě na koni se vrátily do průběžného vedení. Měly přitom těžký los, ale koně, kteří potrápili kanadské pětibojařky, dokázaly zkrotit a shodily jen dvě břevna. "Vynikající výsledek, zvlášť s ohledem na to, jaké měly koně a co ti předvedli v první skupině s Kanaďankami," nešetřil chválou jezdecký trenér Robert Kopecký.

V závěrečné kombinované disciplíně věkem ještě juniorka Kodedová předala Grolichové štafetu na druhém místě, Dianová se dostala na trať jako čtvrtá. Ještě se posunula na medailovou pozici, ale v posledním okruhu podlehla Ukrajince Victorii Těreščukové, jež po dvou zlatých získala v Moskvě třetí medaili. "Bolí to, ale mám respekt k jejímu výkonu. Vždyť běhá jako atletka a mohla by s nimi závodit," řekla Dianová. "S kýmkoliv jiným bych si na závěr věřila, ale s ní to prostě nejde," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články