Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sportovci a veřejnost si vyzkoušeli netradiční exhibici v pětiboji

Praha - Dominovat hned v pěti různých disciplínách není žádná legrace a na vlastní kůži to zjistila jak veřejnost, tak nejlepší čeští sportovci, kteří si pod taktovkou olympijského vítěze Davida Svobody v Praze vyzkoušeli moderní pětiboj.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci si s Davidem Svobodou vyzkoušeli moderní pětiboj

Návštěvníci si mohli vyzkoušet šerm proti elektronické figuríně, plavání na trenažéru, parkur na "kroutícím se" býkovi a běh na pásu v kombinaci s laserovou střelnicí. Síly mohli zájemci porovnat nejen s Davidem Svobodou, ale i dvojnásobným mistrem světa na kajaku Josefem Dostálem, světovým šampionem v judu Lukášem Krpálkem, nebo třeba olympijskou vítězkou ve snowboardcrossu Evou Samkovou.

"Všechny trenažéry mají s disciplínami něco společného, ale je to trošku něco jiného, jezdit tady na býkovi místo na koni. Tady ten býk dělá přesně to, co nechcete, kdežto kůň vás aspoň občas poslouchá," usmíval se Svoboda.

S během nebo plaveckým trenažérem si závodníci poradili, problémy ale měli v šermu a především ve střelbě. "Tou střelbou jsem to docela pokazil, ale myslím, že začátek byl pěkný," zhodnotil se Krpálek. "Já si myslím, že David by neměnil se mnou a já s ním, takže nejlepší bude, když zůstaneme každý u svého," doplnila basketbalistka Ilona Burgrová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články