Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Smíšená štafeta skončila osmá ve finále SP v moderním pětiboji

Druskininkai ‒ Osmé místo obsadili čeští moderní pětibojaři Natálie Dianová a Jan Kuf v závodě smíšených štafet ve finále Světového poháru v Litvě. O lepší umístění se připravili nepovedeným šermem. Zvítězili Irové Natalya Coyleová a Arthur Lanigan-O'Keeffe před dvojicemi z Francie a Ruska.

Moderní pětibojař Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Myslím, že nikde jinde jsme chybu neudělali, o to víc to zamrzí," řekla k šermířské části soutěže Dianová. S Kufem měli v základním kole pasivní bilanci, což znamenalo konec nadějí na výraznější úspěch. Situaci pak už příliš nevylepšilo ani bonusové šermířské kolo, které naopak českému páru vyšlo.

"Myslím, že oba s Honzou máme dost bojovnou povahu. Pro mě není problém se udržet v soutěži, když se nepovede šerm. Naopak si chci spravit chuť a dokázat si, že ostatní disciplíny umím," dodala Dianová v tiskové zprávě. "Ve všem ostatním si Natálka s Honzou vedli dobře," souhlasil reprezentační trenér Jakub Kučera.

Nyní čeká pětibojaře závěrečná příprava před mistrovstvím Evropy. "Na Evropě rozhodně budeme chtít ukázat víc než tady," řekla Dianová k šampionátu, který začne v polovině července v Minsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články