Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Přibylová s Polívkou skončili na MS pátí, šanci na medaili odvál úvodní šerm

Moderní pětibojaři Eliška Přibylová s Ondřejem Polívkou obsadili na mistrovství světa v Mexiku páté místo ve smíšené štafetě. Zvítězili Němci Rebecca Langrehrová a Fabian Liebig před týmy Maďarska a Francie. Českým reprezentantům chybělo v závěrečné kombinaci běhu se střelbou k bronzové medaili 14 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojaři Přibylová a Polívka byli na MS pátí ve štafetě

Česká dvojice přitom vstoupila do soutěže až 13. místem v šermu, ale po plavání se posunula vzhůru a parkur vyhrála. Navázat na sobotní stříbro Jana Kufa a Martina Vlacha z mužské štafety se ale pětibojařům nepovedlo.

A ani páté místo je nenadchlo, protože na startu chyběly nejlepší ženy, které už dnes čeká individuální závod.

"Proto jsme cítili větší šanci na medaili, z tohoto pohledu není páté místo úplně uspokojivé. I když pro Elišku Přibylovou je to její nejlepší výsledek v kariéře," uvedl šéftrenér Jakub Kučera.

"Nezvládli první polovinu šermu, a i když bilanci 4/12 ve druhé části vylepšili na 14/16, uteklo jim hodně bodů, které pak už nedokázali dohnat," řekl Kučera.

Další dvě disciplíny jim přitom vyšly skvěle. "Ondra Polívka zaplaval druhý nejlepší čas ze všech, jízdu na koni dokonce s Eliškou vyhráli a před startem kombinované části jim patřilo páté místo. A bylo jasné, že na medaili to bude chtít bezchybně zastřílet, což se ale ani jednomu nepovedlo a nakonec zůstalo u páté pozice. Ta ztráta ze šermu byla prostě příliš velká," dodal Kučera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články