Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pětibojařky Bilková s Přibylovou byly osmé ve štafetě

Berlín - Moderní pětibojařky Lenka Bilková s Eliškou Přibylovou obsadily ve štafetě na mistrovství světa v Berlíně osmé místo. O jednu příčku tím předčily pondělní výsledek reprezentačních kolegů Martina Bilka a Jana Kufa. Titul získaly stejně jako vloni Číňanky Liang Wan-sia a Čchen Čchien před dvojicemi z Litvy a Polska. 

Natálie Dianová na planši
zdroj: AP autor: Michael Sohn

Český pár zahájil soutěž nadějně a po šermu byl pátý. Po plavání (13.) a jízdě na koni (10.) se ale propadl pořadím a v kombinaci běhu a střelby obsadil sedmé místo. Konečnou osmou příčkou Bilková s Přibylovou zopakovaly loňský varšavský výsledek Lucie Grolichové a Barbory Kodedové.

Kodedová byla v původní nominaci i letos, ale kvůli natrženému vazu v kotníku o start v Německu přišla a místo ve štafetě přepustila Přibylové. Ve středu je v německé metropoli na programu kvalifikace na páteční mužský individuální závod. Zasáhnou do ní olympijský vítěz David Svoboda, Ondřej Polívka a Ondřej Svěchota.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Berlíně

Ženy - štafeta: 1. Liang Wan-sia, Čchen Čchien (Čína) 1418, 2. Batulevičiuteová, Serapinaiteová (Lit.) 1410, 3. Skarzyňská, Nowacká (Pol.) 1409, ...8. Bilková, Přibylová (ČR) 1366

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články