Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pětibojaři Vlach, Grycz i Lukeš zabojují na MS o finále

Trojice reprezentantů – Martin Vlach, Marek Grycz a Matěj Lukeš – se probojovala na mistrovství světa v moderním pětiboji do semifinále. Mezi 36 nejlepších se naopak překvapivě nekvalifikoval nejzkušenější muž české výpravy Jan Kuf, kterému se nevydařila závěrečná kombinace běhu se střelbou z laserové pistole ve skupině B. Ženské semifinále vysílá ve čtvrtek od 8:45 živě ČT sport, stejně jako následně mužský závod od 11:30.

Matěj Lukeš na MS v moderním pětiboji
zdroj: ČSMP autor: Filip Komorous

Vlach měl jako jediný z českých pětibojařů lehce negativní bilanci v šermu, ještě po plavání byl ve skupině C na prvním nepostupovém místě, ale v poslední disciplíně potvrdil pověst skvělého běžce a postoupil se stejným bodovým ziskem jako vítězný Egypťan Mohanad Šabán. Grycz byl naproti tomu třetím nejlepším šermířem, po plavání byl dokonce druhý a na závěr kontroloval postup z páté pozice.

Nejmladší z české sestavy Lukeš skončil ve skupině B osmý, na postupových pozicích se dvaadvacetiletý reprezentant pohyboval od počátku a na trať kombinační disciplíny vyrazil ze šestého místa hned za Kufem. Na rozdíl od třiatřicetiletého exmistra Evropy či bronzového medailisty z MS postup uhájil. Kuf se naopak propadl na 17. pozici a celkově byl klasifikován na 48. příčce.

Ve čtvrtek je na programu v Čeng-čou semifinále žen bez české účasti, poté, co Karolína Křenková ani Veronika Novotná neuspěly v úterní kvalifikaci. Muže čeká základní kolo šermu a v pátek pak vlastní semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články