Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pětibojaři Vlach a Kuf mají potvrzenou účast v Tokiu

Na olympijských hrách v Tokiu budou startovat dva čeští moderní pětibojaři. Martina Vlacha, který si start pod pěti kruhy zajistil bronzem na předloňském mistrovství Evropy, doplnil po skončení kvalifikace ze světového žebříčku Jan Kuf. OH v Tokiu odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Moderní pětibojař Jan Kuf
zdroj: Pentathlon.cz autor: Filip Komorous

České pětibojařky budou na olympiádě po 21 letech chybět. V minulosti nestartovaly jen v Sydney v roce 2000 při premiéře ženského závodu na olympiádě.

Kuf se představil už na Hrách v Riu de Janeiro, kde před pěti lety skončil po nezdaru v parkuru na 36. místě. Jeho cestě do Tokia předcházely dvě loňské operace pravého kolena, letos prodělal koronavirus, ale stihl se vrátit a třináctým místem na MS stvrdil svůj postup z žebříčku.

"Na šampionátu jsem bojoval se střelbou víc, než jsem zvyklý. To mi asi nedovolilo skončit líp než na třináctém místě, ale zaplať pánbůh za ty dary po tom všem, čím jsem si prošel," řekl Kuf. "Pojedu na svoji druhou olympiádu, což je úplně neskutečný."

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní pětibojař Jan Kuf se přiblížil kvalifikaci do Tokia

Zatímco Kuf by měl mít zdravotní problémy za sebou, Vlach léčí potrhané vazy v rameni. Vynechal proto finále Světového poháru i MS a vyloučen je i jeho start na červencovém mistrovství Evropy. K olympijským hrám však vzhlíží s optimismem.

"Rameno se lepší, to je základ. Všechno se hojí, jak má. Na jednu stranu to byl dost vážný úraz, takže to samozřejmě nejde hned, ale teď už jde relativně všechno podle plánu rekonvalescence. Kdybych nevěřil, že budu na Hry kvalitně připravený, tak bych tam nejel," prohlásil čtyřiadvacetiletý Vlach.

V pátek se Vlach s Kufem vydají na vysokohorské soustředění do Svatého Mořice. V plánu mají běh a plavání. Olympijské hry v Tokiu začnou 23. července. Závod mužů startuje šermem 5. srpna a medaile se budou udělovat o dva dny později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články