Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Pětibojaře čeká ME, cílem je kvalifikovat se na olympiádu

Praha - Mužská část české výpravy moderních pětibojařů ráno odletěla s dobrou náladou a velkými ambicemi do Velké Británie, dějiště mistrovství Evropy, kde bude chtít navázat na předchozí úspěchy z minulých let. V anglickém Medway půjde ale především o přímou nominaci na letní olympijské hry do Londýna.

David Svoboda se mohl nominovat na olympiádu už ve finále světového poháru, ale českou pětibojařkou jedničku zklamaly laserové terče. "V průběhu soutěže to vypadá, že na některých stavech terč úplně přestal reagovat. Buď došlo k chybě v bezdrátové komunikaci, nebo k chybě přímo na terčích, ale to nikdo nedohledal," vysvětlil reprezentační trenér Jakub Kučera.

Druhou možnost přímé nominace bude mít vedoucí muž světového poháru na mistrovství Evropy, kde bude obhajovat titul z loňského roku. "Cílem je nejdříve projít kvalifikací a pak se umístit v první osmičce, která zaručuje přímou nominaci na olympijské hry," prohlásil Svoboda. Kvalifikace mužů je na programu ve čtvrtek, v sobotu pak finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní pětibojaři odletěli na ME
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články