Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pětibojař Kuf se vrátil do závodů čtrnáctým místem na SP v Budapešti

Koronavirus mu komplikoval přípravu a nakonec sedl na něj samotného. Pětibojař Jan Kuf zahájil po dlouhé přestávce sezonu světového poháru 14. místem na tradiční štaci v Budapešti. K slušnému výsledku si pomohl šermem. Sedmnáctý skončil Martin Vlach, 33. byl Marek Grycz, jenž po úvodním plavání držel desáté místo. Poprvé elitní závod vyhrál Lotyš Pavel Švecovs těsně před Egypťanem Ahmedem Hamedem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuf byl čtrnáctý v úvodním závodě SP v moderním pětiboji

"Závod byl pro mě plný očekávání toho, co ve mně zanechal covid. V pondělí mi skončila karanténa, takže jsem vůbec nevěděl, s čím sem jedu a jestli budu schopen závodit. Semifinále proběhlo docela dobře. Únava ale byla znát trochu víc než normálně," uvedl Kuf.

Bývalému evropskému šampionovi se povedl zejména šerm, po němž byl v polovině soutěže sedmý. Do závěrečné kombinované disciplíny – běhu se střelbou – vyrážel jako čtvrtý.

"V normálním stavu bych měl ambice to udržet nebo se posunout výš. Ale dneska to byl bohužel spíš boj o přežití. Nějaké body do světového žebříčku tam jsou, což je důležitý, abych se mohl kvalifikovat na finále Světového poháru. To je asi to hlavní, na čem teď záleží," řekl Kuf.

"Uvidíme, jestli ten závod na mně nezanechá přece jen nějaké dopady. Věřím, že ne a že se to bude jen zlepšovat," dodal bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2014.

V neděli vyvrcholí úvodní díl SP smíšenou štafetou.

Závod SP v moderním pětiboji v Budapešti:

Muži: 1. Švecovs (Lot.) 1478, 2. Hamed (Eg.) 1478, 3. Dogue (Něm.) 1464, ...14. Kuf 1437, 17. Vlach 1434, 33. Grycz (všichni ČR) 1396.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články