Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olympijský vítěz Svoboda není zcela fit a vynechá i ME

Praha - Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda se před hrami v Riu de Janeiro nepředstaví ani na mistrovství Evropy. V Sofii, kde se šampionát bude konat od 4. do 10. července, se z olympioniků představí ve smíšené štafetě a v závodu mužů Jan Kuf a ve štafetě žen Barbora Kodedová.

Sport
zdroj: ČT4

Vítěz z Londýna 2012 Svoboda chtěl absolvovat ostrý test koncem května na mistrovství světa v Moskvě, ale kvůli viróze nestartoval. V některém ze závodů se tak chtěl ukázat na Evropě, ale ani tam se neobjeví.

"Není zdravotně stoprocentně v pořádku tak, aby jeho start dával smysl a poskytl nám jakoukoli informaci směrem k olympijským hrám," vysvětlil trenér Jakub Kučera.

Spolu s Kufem a Kodedovou jsou v nominaci Natálie Dianová, která se vrací po zánětu v koleni, Ondřej Polívka, Lenka Bilková, Martin Bilko a David Kindl.

Dianová nejprve nastoupí do smíšené štafety s Kufem, parťákem z loňského zlatého závodu na MS v Berlíně. "Jsem rád, že se Natálka vrací aspoň na jeden vrchol sezony," řekl Kučera. "Měla ale pauzu skoro deset týdnů, to poznat bude. Ale věřím, že potvrdí, že je schopná závodit se světovou špičkou," dodal.

Zcela v pořádku není ani Kodedová

Do individuálního závodu naopak nezasáhne Kodedová, jelikož po květnovém finále Světového poháru v Sarasotě dlouho marodila. "Bára měla pět týdnů velmi omezený trénink. Potřebuje se připravovat s výhledem na olympiádu, do které zbývá sedm týdnů, což je už relativně krátká doba. Nenašli jsme důvod, proč by měla jít individuální závod," uvedl Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články