Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Moderním pětibojařkám útok na první desítku nevyšel. Rajnoch skončila na ME dvanáctá

Dvanácté místo obsadila moderní pětibojařka Barbora Rajnoch na mistrovství Evropy v Nižním Novgorodu. Další česká reprezentantka Anna Roubíčková kvůli bolavým zádům v závěrečném běhu kombinovaném se střelbou neudržela desátou příčku a propadla se na devatenácté místo. Titul získala Ieva Serapinaiteová.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní pětibojařka Rajnoch skončila na ME dvanáctá

Rajnoch začala soutěž 16. místem v plavání a pak se postupně zlepšovala. Na závěr předvedla desátý běžecký čas. "Už je to poslední závod sezony a dala jsem do něj všechno, co šlo. Ale je cítit, že jsem dost unavená a že už potřebuji nějaké volno," řekla pětadvacetiletá závodnice po svém nejlepším výsledku mezi seniorkami.

Roubíčkovou celý den trápila bolavá záda. "Anička s tím bojuje od závodu štafet a je to pro ni zásadní limit, který se dneska odrazil ve všech disciplínách snad kromě jízdy na koni," řekl trenér obou českých pětibojařek Tomáš Janko.

"Pro obě holky je to první kompletní sezona v seniorské kategorii. Objely v podstatě všechny svěťáky, co mohly, mistrovství světa, mistrovství Evropy. Po té pauze způsobené covidem, kdy se rok nezávodilo, to pro ně bylo extrémní zatížení a už je to samozřejmě vidět," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články