Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Moderní pětibojaři se chystají na mistrovství Evropy, v přípravě se sešli se šermíři

Praha – Kompletní pětibojařská i šermířská reprezentace se dohodly na společné přípravě. Proti sobě se tak sešli třeba olympijský vítěz z Londýna – pětibojař David Svoboda a olympionik z Ria – kordista Jiří Beran, který si zašermoval i s nejlepší českou moderní pětibojařkou Natálií Dianovou.

David Svoboda (vlevo) a Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

"S Jirkou to mám tak, že šermujeme na podobné úrovni, ale Jirka většinou vyhrává," uvedl David Svoboda k souboji moderního pětibojaře s kordistou Jiřím Beranem. V souboji pohlaví pak Beran vyzval i nejlepší českou pětibojařku Natálii Dianovou. "Já jsem si to svým způsobem užila, ale ten rozdíl tam je znát, takže samozřejmě vyhrál," prozradila Dianová.

"S holkama to není až tak napínavé, ale se všema klukama člověk musí makat, aby to stálo za to," řekl k vzájemné konfrontaci Beran. Největší očekávání vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy směřují k Janu Kufovi, který vloni na evropském šampionátu získal individuální titul a přidal i zlato ve smíšené štafetě s Dianovou.

"Na těch posledních závodech už to vypadalo dobře, chybělo už jen málo, abych byl úplně nahoře, tak doufám, že teď se to tam sejde a vyjde to," přál si Kuf. "Vím, jaké to je stát na tom stupni nejvyšším a slyšet hymnu, a ten pocit se nám líbí oběma, takže o něj zase budeme bojovat," dodala Dianová.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji proběhne od 17. do 24. července v běloruském Minsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojaři Dianová a Kuf si zašermovali s kordistou Beranem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články