Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moderní pětibojaři Novotná a Tůma flirtovali s medailí z ME, připravili se o ni na střelnici

Veronika Novotná s Matoušem Tůmou obsadili na mistrovství Evropy v moderním pětiboji čtvrtou příčku ve smíšené štafetě. V Budapešti měli dokonce nakročeno k zisku cenného kovu, ale v závěrečné kombinaci běhu a střelby z laserové pistole neudrželi průběžné třetí místo. Od bronzových Litevců je nakonec dělilo pět sekund.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pětibojaři Novotná a Tůma se na ME připravili o medaili v mixu na střelnici

V konkurenci devíti dvojic, z nichž Poláci nedokončili úvodní šerm a v soutěži nepokračovali, zvítězili Maďaři Rita Erdösová a Mihály Koleszár. Na trať přitom vybíhali až jako poslední se ztrátou 36 sekund na vedoucí Italy, kteří se nakonec museli smířit se stříbrem.

Čeští pětibojaři byli v soutěži nejlepšími šermíři a druhými nejlepšími plavci, vedle průměrného parkuru se jim nepodařila hlavně střelba. Novotná totiž na pět zásahů spotřebovala během dvou položek 31 pokusů. Tůmovi se na závěr povedla stoprocentní položka, ale při té předchozí strávil u terčů také přes dvacet vteřin.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Budapešti – smíšená štafeta:

1. Erdösová, Koleszár (Maď.) 1372, 2. Tognettiová, Colasanti (It.) 1360, 3. Adomaitytéová, Puronas (Lit.) 1358, 4. Novotná, Tůma (ČR) 1353.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články