Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Moderní pětibojaře čeká MS. Mohl by z toho být dobrý výsledek, hlásí Kuf

Z pětice českých moderních pětibojařů, pro které v sobotu začne v Mexiku mistrovství světa, má Jan Kuf největší zkušenosti. Šampionát chce zvládnout bez výkyvů a dosáhnout na nejlepší výsledek sezony.

Sport
zdroj: ČT4

Jak se cítíte po čtrnáctidenním vysokohorském kempu v Coloradu? Stačil jste si zvyknout na vysokou nadmořskou výšku?

"Nikdy jsem takhle vysoko nezávodil a nevím, co to se mnou udělá. Ale v tréninku jsme zvládli všechno, co jsme si naplánovali, měli bychom být připraveni dobře."

Trénovali jste v nadmořské výšce přes 2200 metrů, a tak vysoko se bude na šampionátu také závodit. Co s vámi takové prostředí dělá?

"O hodně víc se zadýchávám a to je samozřejmě nejvíc znát při běhu, ale také v šermu. Zvyknout se na to za tak krátkou dobu nedá, ale podmínky jsou pro všechny stejné a jde o to, jak se s nimi v danou dobu každý vyrovná."

Šampionát pro vás začíná v sobotu a přímo v dějišti už toho moc nestihnete. Podnebí se ale asi nebude příliš lišit od toho, co jste teď poznali v Coloradu?

"Poslední opravdové tréninky už máme za sebou, v Mexiku už to o žádném velkém trénování není, spíš už jen vyklusání a regenerace. Když pomineme tu vysokou nadmořskou výšku, tak počasí na závodění je ideální, žádná zima ani přehnané horko. Co ale bude jiné oproti Coloradu a rozhodně ne příjemné, to je smog v Mexiko City. Ten může závod a výkon také ovlivnit."

 Nastoupíte v mužské štafetě a pak v individuálním závodě. Co sám od sebe čekáte?

"Jak na tom jsem, o tom hodně napoví sobotní štafeta. Zdravotně jsem v pohodě, vyřešil jsem i problémy s levou patou. V letošní sezoně mi nevyšel pořádně ani jeden závod, vždycky jsem něco pokazil. Tak si teď přeji, abych zvládnul všechny disciplíny bez problémů a propadů, pak by z toho mohl být dobrý výsledek."

 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články