Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Moderní pětibojař Vlach se blýskl bronzem na SP v Budapešti

Při obhajobě loňského vítězství na Světovém poháru v Budapešti obsadil moderní pětibojař Martin Vlach třetí místo. Na stupně vítězů se propracoval po stíhačce v závěrečném kombinovaném běhu se střelbou. Druhý český finalista Jan Kuf skončil patnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Vlach vybojoval bronz na SP v Budapešti

Vlachovi v Budapešti nevyšel šerm, v němž po pátečním základním kole další body nepřidal. Dařilo se mu však v jízdě na koni, kterou zvládl jako druhý nejlepší s plným počtem bodů. Do kombinované části vybíhal jako dvanáctý s odstupem téměř půl minuty na medailové pozice. Postupně ale stahoval a Korejce So Čchang-wana nakonec o bronz připravil až v cílové rovince.

"V průběhu to pořád nevypadalo, ve čtvrtém kole jsem byl asi sedmý osmý, ale postupně jsem stahoval. Před poslední střelbou se to hezky sešlo a tu jsem tam poslal bezchybně, takže jsem vybíhal pátý. Kluci přede mnou už nemohli a já ještě mohl," okomentoval závěrečný běžecký úsek, do kterého šel naplno s vědomím toho, že vynechá čtvrtý díl SP a bude mít čas na regeneraci před finále.

Závod mužů ovládl Korejec Čun Ung-tche před Muhanádem Šabánem z Egypta. Finále žen bez české účasti vyhrála domácí Blanka Guziová.

Závod SP v moderním pětiboji v Budapešti:

Muži: 1. Čun Ung-tche (Korea) 1534, 2. Šabán (Eg.) 1530, 3. Vlach 1525, ...15. Kuf (oba ČR) 1467.

Ženy: 1. Guziová 1424, 2. Gulyasová (obě Maď.) 1422, 3. Abdalmaksúdová (Eg.) 1419.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články