Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Moderní pětibojař Vlach na úvod SP třetí. Na stupně vítězů ho poslal běh se střelbou

Moderní pětibojař Martin Vlach obsadil třetí místo v zahajovacím závodu sezony Světového poháru v Káhiře. Pětadvacetiletý český reprezentant se na stupně vítězů posunul vítězstvím v závěrečné kombinovaném běhu se střelbou a připsal si nejlepší výsledek v seriálu po loňském triumfu v Budapešti.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojař Vlach skončil na úvod SP třetí

Pátý muž z olympijských her v Tokiu Vlach si vytvořil dobrou výchozí pozici už při čtvrtečním základním kole šermu. "To bylo, myslím, klíčové. Zašermoval jsem výrazně výš, než je můj dlouhodobý průměr. Díky tomu jsem pošetřil síly už v semifinále. Mohl jsem v dnešním bonusovém kole získat ještě pár vteřin navíc, ale bohužel jsem hned první zápas prohrál," uvedl Vlach, jenž v pátek svou semifinálovou skupinu vyhrál.

První finálovou disciplínu parkur zvládl Vlach čistě za plný počet bodů. "Koně tady byli překvapivě velmi kvalitní. U kluků vlastně nebyl žádný, který by to mohl někomu vyloženě zkazit," ocenil český reprezentační trenér Jakub Kučera.

Po parkuru byl Vlach šestý a po plavání vyrážel do kombinované disciplíny z osmé pozice se ztrátou 11 sekund na stupně vítězů. "Co se týče běhu, bylo to asi všechno v pořádku. Na střelbě jsem bohužel chyboval víc než předchozí dny. V situaci, kdy ti dva kluci přede mnou se žádných výrazných chyb nedopustili, to na ně zkrátka nestačilo," řekl Vlach, jenž předvedl nejrychlejší běžecký čas.

Na druhého Csabu Böhma z Maďarska ztratil český reprezentant nakonec jen tři sekundy, na vítězného domácího Egypťana Ahmada Aldžandje pět. "S ohledem na to, že máme začátek sezony, tak je to podle mě dobrá výchozí pozice," řekl Vlach.

Ve finále byl z Čechů jediný, Ondřej Polívka skončil na 23. místě, Jan Kuf na 25. pozici a Ondřej Svěchota vypadl v kvalifikaci. Ženské finále bez české účasti vyhrála Maďarka Michelle Gulyásová. Karolína Křenková skončila po semifinále na 21. příčce, Veronika Novotná hned za ní. Lucie Hlaváčková nepostoupila z kvalifikace.

V neděli SP v Káhiře uzavře závod smíšených štafet, do něhož Češi nenastoupí.

Výsledky SP v moderním pětiboji v Káhiře

SP v moderním pětiboji v Káhiře - finále:

Muži: 1. A. Aldžandj (Eg.) 1516, 2. Böhm (Maď.) 1514, 3. Vlach (ČR) 1511.

Ženy: 1. Gulyásová (Maď.) 1403, 2. Clouvelová (Fr.) 1398, 3. Abdalmaksúdová (Eg.) 1392.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články