Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Moderní pětibojař Kuf si na MS doběhl pro 11. místo

Moskva - Moderní pětibojař Jan Kuf skončil na mistrovství světa v Moskvě jedenáctý, Ondřej Polívka obsadil ve finále 34. místo. Zvítězil Francouz Valentin Belaud o čtyři sekundy před Rusem Alexandrem Lesunem, který obhájil loňské stříbro a získal medaili na sedmém šampionátu za sebou. 

Jan Kuf
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/Sergei Bobylev

Oba české reprezentanty připravil o vyhlídky na lepší výsledek už úvodní šerm. "Vůbec jsem nedokázal šermovat, jak potřebuju. Po první půlce jsem byl v minusu, ta druhá už byla naštěstí o trochu lepší. Skončil jsem v polovině startovního pole, ale ta nejlepší desítka mi odskočila," uvedl Kuf.

"Honza doplatil na to, že kvůli zranění letos tolik nezávodil," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera. "Na Ondrovi se projevila únava z kvalifikace, kde musel jít závěr naplno, a taky asi vědomí, že musí uspět, pokud chce jet na olympijské hry. Těžko říct, po třetině šermu ale bylo jasné, že je ze hry o účast v Riu venku," dodal.

Kufovi vyšla mnohem lépe druhá polovina soutěže, na koni byl nejlepší a v závěrečné kombinaci běhu se střelbou měl pátý čas. Od bronzové medaile, kterou získal předloni ve Varšavě, ho nakonec dělilo 27 sekund.

"Běh byl super. Vybíhal jsem v balíku lidí, kteří mívají kombi nejlepší, a všem jsem utíkal. To byl fajn pocit," řekl s úsměvem Kuf. "Jedenácté místo nevypadá úchvatně, ale po tom šermu víc chtít nemohu. Na druhou stranu směrem k Riu bylo na MS mnohem víc pozitiv než negativ. Věřím, že se máme v létě na co těšit," slíbil pětadvacetiletý pětibojař.

Soutěž týmů vyhrál Egypt, jehož trojice se seřadila od čtvrtého do šestého místa. Češi byli po vyřazení Davida Kindla v kvalifikaci osmí. Olympijský vítěz David Svoboda kvůli nemoci start v Moskvě zrušil.

Šampionát zakončí nedělní závod smíšených štafet. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články