Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Moderní pětibojař Grycz znovu sahal po titulu, nakonec má z MSJ stříbro

Székesfehérvár - Moderní pětibojař Marek Grycz získal na juniorském mistrovství světa v Székesfehérváru stříbrnou medaili. V závěrečné kombinaci běhu se střelbou prohrál úřadující juniorský evropský šampion o tři vteřiny s Italem Danielem Colasantim. Bronz vybojoval s odstupem šesti sekund za Gryczem další italský závodník Matteo Cicinelli, Martin Vlach skončil šestnáctý.

Marek Grycz
zdroj: petiboj.cz

Devatenáctiletý Grycz získal na konci června v Barceloně evropský titul a výtečnou formu dokázal prodat i v Maďarsku. V šermu, v němž na MEJ dominoval, přitom byl až sedmnáctý, ale v plavání i v parkuru patřil mezi nejlepší.

"Plavání jsem šel na hraně osobáku, ale v šermu jsem se relativně trápil, i když jsem ho nakonec dal s docela dobrou bilancí," uvedl Grycz. Kvůli vzteklé reakci navíc přišel o deset bodů. "Trošku mi to jednou ujelo. Červené karty u nás moc běžné nejsou, já ji mám poprvé v životě," řekl.

Nahrály mu ale chyby soupeřů a do závěrečné kombinace startoval jako třetí. "Střelba nebyla úplně optimální, ale běžel jsem suprově a stačilo to na stříbro. Zlato mi nakonec uteklo o tři vteřiny. Ale já mám stejně radost, protože jak mi nešel ten šerm a ještě jsem dostal penalizaci, tak jsem si říkal, že jestli budu do desítky, bude to super. Nečekali jsme, že se po koních posunu takhle vysoko," dodal.

Překvapení neskrýval ani Gryczův trenér Ivo Konvička. "Po šermu byl patnáctý, takové posuny jsou v pětiboji hodně ojedinělé. Měli jsme trochu štěstí, že ti, co byli před Markem, špatně jezdili koně nebo že ten, který vedl, zase moc dobře nekombinuje. Všechno se to sešlo. Ale dá se říct, že je to druhé místo takový malý zázrak," prohlásil kouč juniorského vicemistra světa.

Grycze nyní ještě čeká start na seniorském MS v Káhiře. "Měl by jít štafetu s Martinem Vlachem. Takže ještě není konec, ale už teď je ta sezona výjimečná. Být v pětiboji první a druhý na dvou nejvýznamnějších závodech v roce, to se povede málokdy," ocenil Konvička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články