Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Moderní pětiboj bude v Praze bez českých závodnic

Pražští příznivci moderního pětiboje neuvidí v akci žádnou z českých reprezentantek. Z kvalifikace do hlavního závodu Světového poháru nepostoupila žádná z Češek. Nejblíže postupu byla Eliška Přibylová, která skončila na 36. místě jako první pod čarou.

Moderní pětibojařka Eliška Přibylová
zdroj: Pentathlon.cz autor: Filip Komorous

Přibylová byla ve své skupině čtrnáctá, na přímý postup potřebovala být do desítky. Byla ale blízko účasti alespoň podle bodového zisku, jenže při shodě rozhodl výsledek závěrečné kombinované disciplíny a běh se střelbou zvládla lépe irská závodnice. Na českou pětibojařku zbyla jen role první náhradnice a bude čekat, zda v sobotu nastoupí všechny finalistky.

"Někdy jsou kvalifikační skupiny hodně nevyrovnané. Tentokrát to bohužel odnesly některé holky z Eliščiny kvalifikační skupiny, která byla objektivně nejtěžší. Ale zklamání to určitě není," uvedl trenér Jakub Kučera.

"Speciálně u Elišky je to spíš informace, že je na dobré cestě zpátky a že se jí ten tréninkový výpadek, který měla kvůli zranění, podařilo dohnat. Ten její výkon byl v pořádku," dodal.

Stejně jako česká jednička neuspěly ani Veronika Novotná, Barbora Ciprová, Karolína Křenková, Aranka Chalupníková, Anna Roubíčková a Michaela Hajduková. Na startu bylo 76 závodnic, z favoritek propadla dvojka světového žebříčku Sarolta Kovácsová z Maďarska.

V pátek je na programu kvalifikace mužů s osmičkou českých reprezentantů. O medaile v individuálních závodech se bude bojovat o víkendu a v pondělí SP vyvrcholí smíšenými štafetami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články