Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mistrem Evropy mezi pětibojaři je Maďar Kardos, z Čechů je nejlépe dvanáctý Kindl

Mistrem Evropy v moderním pětiboji se v Nižním Novgorodu stal Maďar Bence Kardos. Nejlepší z české čtveřice David Kindl obsadil 12. místo, ve druhé desítce skončili i osmnáctý Ondřej Polívka a hned za ním Marek Grycz. V družstvech byli Češi pátí, vyhráli Maďaři.

Ondřej Polívka
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Komorous Filip

Kindl díky vítěznému parkuru poskočil na dvanácté místo, avšak v závěrečné kombinaci běhu a střelby už se výš posunout nedokázal. Grycze připravil o lepší výsledek šerm. Čtvrtý z Čechů ve finále Ondřej Svěchota nedokončil parkur a obsadil 34. místo.

"Začal jsem pomalejším plaváním, pak jsem měl nadprůměrný šerm. Potom výborná jízda a v kombi jsem běžel výborně, střelba mohla být o trochu lepší," uvedl v tiskové zprávě svazu Kindl, který se závodem rozloučil s kariérou.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropským šampionem v moderním pětiboji je Kardos, Kindl skončil dvanáctý

Kardos byl po třech disciplínách až šestý, ale závěrečnou kombinaci vyhrál a získal zlato. Druhý skončil Francouz Brice Loubet, třetí byl další Maďar Bence Demeter. Účastníci blížících se olympijských her v Tokiu Jan Kuf a Martin Vlach ME stejně jako řada dalších pětibojařů vynechali.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články