Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Lukeš si z ME v Budapešti veze sedmé místo, dařilo se i Hlaváčkové

Matěj Lukeš vybojoval na ME v Budapešti sedmé místo. Šanci na medailové umístění má i další český moderní pětibojař Filip Houška. Po střelbě a běhu se však propadl na dvanáctou příčku. Dvanáctá skončila i Lucie Hlaváčková. 

Lucie Hlaváčková
zdroj: ČSMP autor: Filip Komorous

Lukeš s mírně pozitivní bilancí v šermu figuroval v osmnáctičlenném finále v druhé desítce pořadí a po jedné chybě na parkuru a čtvrtém místě v plavání šel do závěrečné disciplíny z jedenácté pozice. V kombinaci mu čtvrtý čas nakonec ještě vynesl výrazný posun.

"Neměl jsem dobrý základ ze šermu, ale moc jsem se těšil na koně, které jsem si hodně užil. Měl jsem osobák na plavání, ještě jsem tam měl rezervu. I na běhu mi připadalo, že do toho pořád můžu tlačit," uvedl Lukeš. "Jsem rád, že se mi povedlo výkony vystupňovat. Sedmé místo je za mě fajn, i když bylo blízko i do pětky," dodal.

Houška měl díky semifinálovému šermu solidní základ a průběžné třetí místo ještě o jednu pozici vylepšil navzdory jedné shozené překážce v parkuru. Stejně jako na kolbišti byl desátý i v bazénu a do kombinace se vydal za suverénním Tovkajem jako třetí v pořadí ve stejné chvíli jako průběžně druhý József Tamás z Maďarska. Třiadvacetiletý bronzový medailista ze štafety na předloňském mistrovství světa v Alexandrii ale pozici neudržel, pouze dva soupeři dosáhli horšího času.

Hlaváčková musela po šermu útočit ze zadních pozic, protože jen dvě soupeřky měly horší bilanci. Po sedmém nejlepším plavání a bezchybném parkuru byla před závěrečnou disciplínou čtrnáctá a v kombinaci běhu se střelbou z laserové pistole si mírně polepšila.

"Dvanácté místo beru s nadšením, oproti minulému roku jsem se zlepšila," uvedla Hlaváčková, která byla loni na Evropských hrách osmnáctá a nominovala se díky tomu na olympiádu. "Parkur byl za odměnu. Měla jsem super koně a hezky jsem si zajezdila. Jsem ráda, že jsem si v plavání udržela osobák ze semifinále. Na kombi bylo strašné vedro, což se na mém výkonu podepsalo," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články