Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kuf skončil v Káhiře třináctý, výrazně se přiblížil kvalifikaci do Tokia

Moderní pětibojař Jan Kuf obsadil na mistrovství světa v Káhiře třinácté místo. Podle neoficiálních propočtů si tak zajistil postup na olympijské hry v Tokiu. Marek Grycz a David Kindl obsadili ve finále 20. a 21. místo.

Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Komorous Filip

Janu Kufovi v Káhiře pomohl šerm, ve kterém měl víc vyhraných než prohraných duelů a zařadil se na jedenácté místo. To udržel i po plavání a parkuru na koni. Do Tokia se z Káhiry kvalifikují přímo jen medailisté, další místa jsou ale určená pro postup z olympijského žebříčku - a k tomu se Kuf disciplínu za disciplínou blížil. V závěrečné kombinaci se sice propadl se na třinácté místo, i tak může na potvrzení podoby žebříčku čekat s optimismem.

"Chtěl jsem tu potvrdit kvalifikaci na olympiádu, což byl poslední dva roky můj velký sen. Doufám, že teď můžu říct, že se to tím třináctým místem povedlo. Ještě to bude chvíli trvat, než budou vydány oficiální výsledky, ale věřím, že tam jsem," uvedl Kuf.

Na OH v Tokiu by tak měl doplnit Martina Vlacha, jenž si start pod pěti kruhy zajistil bronzem na předloňském mistrovství Evropy. V Egyptě Vlach nestartoval, neboť rehabilituje po zranění ramena.

Zlato a automatickou účast na olympijských hrách dnes získal nestárnoucí Ádám Marosi. Šestatřicetiletý maďarský pětibojař zvítězil před Rusem Alexandrem Lifanovem a domácím Ahmadem Aldžandjim.

Šampionát v pondělí zakončí závod smíšených štafet.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderní pětibojař Jan Kuf se přiblížil kvalifikaci do Tokia


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články