Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kuf s Vlachem zářili v Mexiku, ve štafetě si doběhli pro stříbro

Velmi cennou medaili získali v Mexiku moderní pětibojaři Jan Kuf s Martinem Vlachem. Ve štafetě totiž nestačili pouze na vítězné Francouze Alexandre Henrarda a Valentina Belauda, kteří české duo porazili v závěrečné kombinaci běhu a střelby o pět sekund. Třetí místo obsadili s půlminutovým odstupem Bulhaři Todor Michalev a Javor Pešlejevski. 

Moderní pětibojaři Jan Kuf (vpravo) a Martin Vlach
zdroj: PR autor: Komorous Filip

"Je to nádherné. Doufal jsem, že pokud se všechno povede, můžeme tady udělat dobrý výsledek. Ale čekal jsem, co se stane, i kvůli tomu, v jakých podmínkách se závodí. A vyšlo to skvěle," pochvaloval si Kuf.

Čeští reprezentanti začali čtvrtým místem v šermu, v plavání sice byli až jedenáctí, ale vydařený parkur je posunul zpět do bojů o medaile. V závěrečné disciplíně dosáhli Kuf s Vlachem druhého času – lepší byli jen Francouzi. "Po poslední střelbě vybíhal Martin na trať jako první, ale kvality Francouze Belauda se přece jen ukázaly a nakonec z toho bylo s těsnou ztrátou druhé místo. Ale nebuďme neskromní, kluci předvedli fantastický výkon. Kdekoli jinde by brali zlato," radoval se šéftrenér české reprezentace Jakub Kučera.

V Mexiku, kde pětibojařské soutěže výrazně ovlivňuje i značná nadmořská výška, se na závody chystají také Ondřej Polívka, Martin Bilko a Eliška Přibylová. V neděli je na programu šampionátu smíšená štafeta, v dalších dnech se uskuteční kvalifikace, ve středu bude finále žen a ve čtvrtek finálové měření sil mužů.

"Příprava byla hlavně kvůli vysoké nadmořské výšce v dějišti mistrovství světa velmi náročná. Naším cílem bylo přivézt alespoň jednu medaili a tu máme hned po prvním závodě. Je to skvělé," dodal Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články