Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kuf obsadil ve finále Světového poháru sedmé místo, Svoboda skončil osmý

Druskininkai - Jan Kuf skončil sedmý a olympijský vítěz David Svoboda osmý ve finále Světového poháru v moderním pětiboji v Litvě. Zvítězil francouzský reprezentant Valentin Prades, na třetího Poláka Jaroslawa Šwiderského scházelo Kufovi v cíli závěrečného běhu patnáct a Svobodovi šestnáct vteřin. Ondřej Polívka obsadil 30. místo.

Moderní pětibojař Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Kluci ukázali, že patří do absolutní světové špičky. Do toho optimálního výkonu pořád ještě kousek chybí, ale u Honzy je vidět, že je na velmi dobré cestě. Pro Davida je to zase potvrzení, že je pořád ještě schopný závodit s těmi úplně nejlepšími," řekl reprezentační trenér Jakub Kučera.

Všichni jeho svěřenci předvedli solidní šerm i plavání, cesta za úspěchem se ale zkomplikovala v třetí disciplíně. "Kluci nevylosovali úplně jednoduché koně, ale jak Honza, tak David je zajezdili líp než v test jumpingu. Nicméně tam oba nechali patnáct dvacet vteřin a díky tomu pak možná neběželi o medaili," připomněl Kučera.

Pro Kufa i Svobodu byl litevský výkon příslibem návratu vrcholné formy. "Každým závodem je to lepší, takže z toho mám radost. Doufám, že to takhle bude pokračovat i dál," řekl Kuf, který kvůli armádním povinnostem přišel o velkou část předsezonní přípravy. Svoboda dlouho bojoval s únavou, vydařené finále SP mu ale opět nalilo sebevědomí.

"Sice nemám teď tolik natrénováno, ale jsem odpočatý a to je rozhodně lepší. Ještě to není ta top forma, ale když všechno pohlídám, tak věřím, že zase bude. Na ty nejlepší už to není vůbec daleko," prohlásil. V sobotu pokračuje finále SP závodem žen, Natálie Dianová do něj však nakonec nezasáhne. "S ohledem na priority v podobě blížícího se mistrovství Evropy a světa jsme se rozhodli Natálku pošetřit. Měla by společně s Honzou nastoupit do nedělní mixové štafety," upřesnil Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články