Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Křenková s Gryczem byli na závěr ME osmí ve smíšených štafetách

Moderní pětibojaři Karolína Křenková a Marek Grycz skončili na mistrovství Evropy ve smíšených štafetách za očekáváním. V Székesfehérváru obsadili osmé místo, poslední titul ze šampionátu získali v konkurenci deseti dvojic Britové Kate Frenchová a Myles Pillage před Italy a Francouzi.

Karolína Křenková
zdroj: ČSMP autor: Filip Komorous

"Dopadli jsme hůř, než jsme doufali," konstatoval Grycz. "Šerm až tak tragický nebyl, ale na koni jsme zajeli se třemi shozy, což je zbytečně moc, a s tím šermem jsme potřebovali zajet ideálně čistě. Takže jsme se nikam neposunuli, zůstali jsme na šestém místě a dopředu už to bylo daleko. Plavání neřeší ve štafetách nic a na kombi jsme bohužel stříleli hůř, než na co máme, a posunuli se jsme se ještě dolů," popsal závod Grycz.

Bilance české výpravy na šampionátu se zastavila na jedné zlaté medaili a dvou bronzových. Titul získali Jan Kuf s Martinem Vlachem ve štafetě, třetí místo obsadily ve stejné disciplíně Karolína Křenková a Veronika Novotná a také mužský tým v sestavě Vlach, Ondřej Polívka, Ondřej Svěchota.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články