Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finále MS čeká Vlacha a Grycze, Kuf a Kindl skončili

Martin Vlach a Marek Grycz postoupili na mistrovství světa v moderním pětiboji z kvalifikace. Finále se v Budapešti uskuteční naopak bez exmistra Evropy Jana Kufa a Davida Kindla.

Jan Kuf na mistrovství světa
zdroj: Pentathlon.cz autor: Filip Komorous

Dvaadvacetiletý Vlach ve své kvalifikační skupině skončil druhý. Zaplaval si osobní rekord, měl aktivní bilanci v šermu a přes potíže se zbraní byl třetí v kombinaci běhu a střelby. "Martinovi začala při nabíjení sama spouštět pistole, takže na prvních dvou položkách se zdržel tak jako jindy za všechny čtyři dohromady. Pak zjistil, kde je problém, a dobře zareagoval," uvedl reprezentační kouč Jakub Kučera.

Stejně starý Grycz postoupil z devátého místa. Také jemu se povedlo vylepšit osobní maximum v bazénu a byl ve své skupině druhým nejlepším plavcem. Šermoval s vyrovnaným poměrem výher a porážek a zaznamenal čtvrtý běžecký a střelecký čas.

Kufovi se nepodařil už šerm a pak ani závěrečná kombinace. "Honza už nějaký čas řeší zdravotní problémy. Jednak jsou to průdušky, které se nám stále nedaří srovnat, a jednak ho zlobí rameno," konstatoval Kučera.

Dlouholetý lídr reprezentace Kuf, který na srpnovém ME obsadil páté místo, byl hodně zklamaný. "Celá ta sezona směřuje k tomuhle závodu, kde to má být všechno na nejlepší úrovni. Navíc je to tady v Maďarsku, kde je to jednou za deset let a bude to nádherný závod. Připravil jsem se o skvělý zážitek," litoval Kuf.

"Na Evropě to ještě vyšlo moc hezky, tady už bohužel ne. Poslední dva měsíce nebyly taková zábava, jakou bych si představoval. Pořád jsme něco museli řešit, všechno bylo s nějakým omezením," řekl osmadvacetiletý reprezentant.

V maďarské metropoli je v pátek na programu finálový závod žen, do něhož se z kvalifikace neprobojovala Eliška Přibylová. Soutěž mužů začne základním kolem šermu a pokračovat bude v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články