Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Dianová na mistrovství světa v moderním pětiboji prošla do finále

Berlín - Z dvojice českých moderních pětibojařek postoupila na mistrovství světa do sobotního finále individuálního závodu jen Natálie Dianová. Lenka Bilková v berlínské kvalifikaci neuspěla.

Dianová, jež v uplynulých dvou letech laborovala se zdravotními problémy, se v kvalifikační skupině B jako sedmá v pořadí vešla mezi osmičku přímo postupujících závodnic. Zabodovala zejména v plavání, ve kterém porazila všech 26 soupeřek a časem 2:13,01 zaostala o pouhých 17 setin za osobním rekordem.

"Natálka naposledy závodila na téhle úrovni v roce 2013. Dvouletá pauza byla velmi dlouhá, ale tenhle závod se jí vyvedl přesně tak, jak si přála, aby návrat vypadal. Nepokazila vůbec nic, byla zkoncentrovaná," pochválil štafetovou mistryni světa z roku 2009 reprezentační trenér Jakub Kučera.

Bilková ve stejné skupině obsadila až 19. místo, celkově byla hodnocena až v šesté desítce; postoupilo 36 moderních pětibojařek. "Bylo trochu znát, že Lenka má za sebou štafetu," řekl Kučera a poukázal na náročné podmínky, v jakých se v Berlíně závodí.

"Závodiště je úplně odkryté. O víkendu má být osmatřicet stupňů, na střelnici bude padesát. Závodit v tomhle je velmi obtížné," uvedl trenér. Závod je na programu v sobotu, medailistky si zajistí účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V pátek se představí ve finále mužské soutěže Ondřej Polívka a olympijský vítěz David Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články