Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Českým králem moderního pětiboje je juniorský mistr Evropy Marek Grycz

Nejlepším českým moderním pětibojařem roku 2017 byl vyhlášen juniorský vicemistr světa a mistr Evropy Marek Grycz. Oceněn byl také jeho trenér Ivo Konvička. Do Síně slávy byl uveden in memoriam legendární trenér stříbrného družstva z olympijských her v Montrealu 1976 Karel Bártů.

Moderní pětibojař Marek Grycz
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Grycz letos kromě individuálních úspěchů získal také dvě stříbrné medaile na juniorském mistrovství Evropy ve štafetě a soutěži družstev. Na seniorském světovém šampionátu překvapili s dalším juniorem Martinem Vlachem pátým místem ve štafetě.

"Nejvíc si vážím těch dvou úspěchů na juniorském mistrovství světa a Evropy, ta Evropa je pro mě možná víc," řekl dvacetiletý Grycz. Triumf v anketě ho překvapil. "Tohle jsem vůbec nečekal," řekl na vyhlášení v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderním pětibojařem roku je juniorský mistr Evropy Marek Grycz

Během galavečera svaz moderního pětiboje poděkoval olympijskému vítězi z Londýna Davidu Svobodovi, který letos ukončil kariéru. "Coby rekreační sportovec se cítím opravdu skvěle. Dlouho jsem se na to těšil a přesně takové jsem si to představoval," řekl majitel osmi medailí z MS a sedmi cenných kovů z ME.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články