Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi budou na MS v moderním pětiboji bojovat o medaili i v družstvech, postoupila i Křenková

Český mužský tým bude mít na mistrovství světa v moderním pětiboji trojnásobné zastoupení ve finále. Jan Kuf, Martin Vlach a Ondřej Polívka tím pádem budou v Alexandrii moci zabojovat o medaili i v soutěži družstev. Soupeře budou mít v Maďarech, kteří postoupili dokonce ve čtyřech, Němcích a Francouzích. Z kvarteta českých semifinalistů soutěž skončila pro Marka Grycze. Z dvojice žen uspěla v semifinále Karolína Křenková, která obsadila celkové 16. místo. Finále je na programu v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuf, Vlach i Polívka postoupili na MS v pětiboji do finále

Pětibojaři byli v Egyptě v akci třetí den po sobě, poté co absolvovali v úterý kvalifikaci, ve středu základní šermířské kolo a ve čtvrtek semifinále.

"Tady v tom závodě je to opravdu těžké. My jsme dneska začínali relativně brzy, takže jsme strávili poměrně velkou část toho závodu na přímém sluníčku, což tady v Egyptě není úplně super zážitek. Ale jsem rád, že si to budu moct zopakovat ještě jednou za dva dny," uvedl Kuf, který se mezi osmnáct finalistů probojoval přímo ze šestého místa ve své semifinálové skupině.

Vlach, kterému se příliš nepovedl šerm, a Polívka postoupili z druhé skupiny jako osmý a devátý až na základě bodového zisku.

"Naštěstí jsem si dnes pohlídal střelbu a běžecky to bylo asi také v pořádku, takže to nakonec na postup stačilo. Byť je to postup na body, což je pro mě asi premiéra za celou seniorskou i juniorskou kategorii," podotkl pátý muž z loňské olympiády Vlach a měl radost z šance na týmovou medaili.

"Tohle je velká paráda. Družstvo jsme měli naposledy na mistrovství Evropy 2019 v Bathu a to bylo ve finále ještě 36 lidí. Takže takhle v osmnáctce být ve třech je určitě skvělé," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články