Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závod družstev v Andoře vyvrcholil těsným soubojem Švýcarů s Nory

Švýcarští lyžaři vyhráli Světový pohár v Andoře, ve finále se ovšem proti soupeřům z Norska hodně nadřeli. O vítězství mistrů světa rozhodl při remíze 2:2  až rozdíl v součtu dvou nejlepších časů.

Švýcarští lyžaři
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

Členy zlatého družstva byli stejně jako na Hrách v Pchjongčchangu a na únorovém MS v Aare Wendy Holdenerová, Daniel Yule a Ramon Zenhäusern. V Soldeu s nimi vyhrála Aline Daniothová.

Dramatické finále rozhodli Holdenerová a Yule. Špičková slalomářka a úřadující mistryně světa v kombinaci za stavu 0:2 nejprve porazila Minu Holtmannovou a Yule v rozhodující jízdě překonal chybujícího Sebastiana Fosse-Solevaaga. Nor navíc ztratil hůlku.

"Závodů je hodně, ale tohle jsem nechtěla odmítnout. Je to výzva. A dnes jsme viděli, že i když Ramon chyboval, zastoupili ho jiní," uvedla Holdenerová.

Bronz získali Němci, spolufavorizované Rakousko vypadlo už ve čtvrtfinále s Kanadou po debaklu 0:4. Na startu bylo devět družstev, čeští lyžaři se neúčastnili.

Finále SP ve sjezdovém lyžování v Soldeu (Andorra):

Družstva: 1. Švýcarsko (Daniothová, Zenhäusern, Holdenerová, Yule), 2. Norsko (Stjernesundová, Nestvold-Haugen, Holtmannová, Foss-Solevaag), 3. Německo (Geigerová, Himmelsbach, Dürrová, Tremmel), 4. Kanada, 5. Rakousko, Francie, Itálie a Švédsko, 9. Andorra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články