Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Turné čtyř můstků budou od přespříští sezony skákat také ženy

V sezoně 2023/24 se skokanky na lyžích dočkají svého Turné čtyř můstků. Dohodli se na tom zástupci Německého a Rakouského lyžařského svazu jako spoluorganizátoři s představiteli Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Zatím je jisté, že minimálně v Německu budou ženy skákat na stejných místech jako muži, kteří měli v uplynulé sezoně už 70. ročník Turné. Mělo by se ale obrátit pořadí: skokanky by měly začínat v Garmisch-Partenkirchenu a na Nový rok závodit v Oberstdorfu.

Rakouská dějiště dosud nejsou určena. Muži skáčou tradičně v Innsbrucku a Bischofshofenu, rakouští organizátoři ale pro ženské Turné uvažují také o Villachu a Hinzenbachu. S touto myšlenkou u skokanek zatím narážejí.

"Samozřejmě bychom si přály, abychom měly závody na stejných místech jako muži. Jinak by to přece nebylo opravdové Turné čtyř můstků," řekla stříbrná olympijská medailistka Katharina Althausová z Německa.

Skokanky se tak ve své snaze o rovnoprávnost s mužskými kolegy dočkaly druhého průlomu během krátké doby. Minulý týden FIS navrhla, aby ženy v příští sezoně absolvovaly první závody v letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články