Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Travaři si užívají MS v Cortině d'Ampezzo. Sbírají medaile a cení si diváckého zájmu

Ve slavném italském městečku Cortina d'Ampezzo začalo mistrovství světa v travním lyžování. Pro jeho účastníky jde o výjimečnou věc. Ještě nikdy v historii se šampionát nekonal v tak známém středisku zimních sportů.

Je nám líto, video expirovalo.
Travním lyžařům začalo mistrovství v Cortine d'Ampezzo

Už za dva roky se v centru Cortiny bude podruhé v historii třepetat olympijská vlajka. Před dvěma lety se tu zase na pódiu předávaly medaile na mistrovství světa v alpském lyžování. A na stejném místě se konalo zahájení šampionátu travařů. "Pro nás je to určitě super, že jsme v takhle známém středisku, protože určitě o těch závodech víc lidí ví," říká Šárka Abrahámová, která už v Cortině získala bronz v super-G.

Ester Ledecká závodí ve snowboardovém světové poháru na Monte Faloria. Naproti ve stínu slavného masivu Tofana se jely olympijské hry i mistrovství světa. Travaři závodí o něco níž, na sjezdovce Roncato. "Nemám ji úplně v oblibě, protože je taková pomalejší, placatější, ale není to nejhorší," hodnotí podmínky Martin Barták – novopečený světový šampion ze super-G.

Český tým celkem v nejrychlejší disciplíně šampionátu získal čtyři medaile. A další mohou přijít: pojede se ještě kombinace, slalom i obří slalom.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články