Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Špindlerův Mlýn hostí slopestylovou špičku. Pančochová si chválí těžkou trať

Po pěti letech se do Krkonoš vrací snowboardová špička ve slopestylu. Závody Světového poháru se na vylepšené trati ve Špindlerově Mlýně uskuteční v pátek a v sobotu a českou nadějí je opět Šárka Pančochová. Přímý přenos kvalifikace sledujte na webu ctsport.cz v pátek od 8:55, závod je na programu od sobotních 11:50.

Šárka Pančochová
zdroj: Reuters autor: Mike Blake

Původně měly být české závody jako už několikrát v minulosti vyvrcholením slopestylové sezony snowboardistů, ale nakonec jsou předposlední pohárovou zastávkou. O týden později se ještě pojede ve Švýcarsku.

"Jsem rád, že se po dvou letech, kdy jsme museli akci kvůli covidu zrušit, povedlo Snowjam zase zorganizovat. Je skvělý, že to tady máme," řekl šéf organizačního výboru a bývalý závodník a olympionik Martin Černík, který je zároveň trenérem Pančochové.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Snow Jam ve Špindlerově Mlýně

Na start se postaví 41 mužů a šestnáct žen. Vedle Pančochové, která se na únorových olympijských hrách v Číně jako jediná ze snowboardistů představila ve všech třech freestylových disciplínách, se z domácích jezdců představí ještě Laura Záveská, Kristián Salač a Jakub Hroneš.

"Po olympiádě jsem si oddychla trošku od závodů a poslední týdny jsem jezdila víc v prašanu," řekla Pančochová v televizi Nova a na mysli měla své freeridové starty, třeba v Jasné. "Ale už se těším, že si zase zaskáču. Trať vypadá suprově," dodala jednatřicetiletá závodnice.

Organizátoři připravili delší a obtížnější překážky než v minulosti. "Začíná se už na velkém hanku a je to náročnější. Je to světově lepší průměr, vynikající standard," řekl Černík. Ze světové špičky dorazila vítězka Světového poháru ve slopestylu z minulé sezony Japonka Kokomo Muraseová, která bojuje o glóbus i letos. Mezi muži se objeví například vítěz slopestylu v rámci amerických X-games z loňského roku Dusty Henricksen z USA.

V páteční kvalifikaci se začátkem v 9:10 se pojedou dvě jízdy, z nichž se započítá lepší výsledek. Do finále postoupí osm žen a deset mužů. Finalisty v sobotu čekají od 12:00 další tři jízdy. Vstup je volný.

V rámci SP se slopestyle jel ve Špindlerově Mlýně poprvé v roce 2013, o tři roky později zde skončila Pančochová třetí. Loni a předloni se závod kvůli koronaviru nekonal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články