Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Žádné fronty na lanovku. Snažíme se dohnat, co jsme nestihli, hlásí Adamczyková z Dolní Moravy

Eva Adamczyková dokončuje poslední domácí soustředění před mistrovstvím světa. Pro individuální přípravu před sezonním vrcholem panují na Dolní Moravě výtečné podmínky. Celý tým nelení a sám si některé části doupravuje podle představ. Závody v Bakuriani se blíží a elitní česká snowboardcrossařka už se těší na tamní dlouhou technickou trať.

Je nám líto, video expirovalo.
Adamczyková si pochvaluje trénink na Dolní Moravě

"Snažíme se tady dohnat to, co jsme nestihli doteď," hlásí přímo ze svahu na Dolní Moravě Adamczyková, která se letos vrátila k závodům po dlouhé zdravotní odmlce.

Soustředění si pochvaluje. "Tady probíhá úplně nejlíp, protože normálně v Evropě většinou musíme stát frontu před lanovkou, ale tady máme k dispozici skútry, takže jsme ten trénink mohli udělat na maximum a efektivně využít čas."

Přiznává, že jí trénink sedm dní v kuse dává už docela zabrat. "Jezdíme dopoledne hodinu a půl až dvě hodiny a odpoledne taky a máme tady připravenou trať na nějakých 40 vteřin," popisuje olympijská vítězka ze Soči.

Trenér Marek Jelínek a další se snaží připravovat trať, aby byla naprosto ideální, na startovní část se rolba nedostane. "Tréninky na Dolní Moravě jsou ojedinělé, ale hlavně efektivní. Je super v Čechách trénovat. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby tratí bylo víc," říká kouč a také trochu shaper Jelínek.

Zkušenost s Bakuriani, kde za čtrnáct dní pojede na MS, Adamczyková má. "Začátek nebo střední část by byla super, kdyby byla trošku líp udělaná, ale v tu dobu před dvěma lety nebylo moc sněhu, tak uvidíme, jak tam bude teď. Ale těšíme se, protože to je dlouhá technická trať. Lidi tam ukážou, co se naučili."

Z Dolní Moravy odjede Adamczyková ještě se svým týmem do Itálie, kde by už ráda jezdila v kontaktu s dalšími jezdci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články