Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Všem na startu ujedu, líčí taktiku na novou sezonu Samková

Praha - Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková už vyléčila zranění kotníku, má za sebou několik soustředění na sněhu a pomalu, ale jistě se chystá na vrchol sezony, kterým bude mistrovství světa v polovině ledna v rakouském Kreischbergu. 

Ilustrační foto

Poolympijský shon Samkovou prý hodně unavil, navíc si v březnu zlomila kotník, v němž si v srpnu ještě navíc potrhala vazy. I proto se snaží přistoupit k sezoně s chladnou hlavou. "Budu se snažit být nejlepší, ale hlavně si to ježdění budu užívat, nebudu se stresovat a ono to nějak dopadne," prohlásila.

Samková za sebou má několik soustředění, další ji čeká příští týden ve Finsku za polárním kruhem, kde bude mít trať na dva tréninky denně. "Akorát tam je polární noc, takže budeme jezdit pod světly, ale jedou tam i ostatní týmy, takže budeme mít také i nějaké poměření s ostatními," uvedla.

Sezona bude volnější i kvůli tomu, že je méně Světových poháru než obvykle, takže i když pravděpodobně Samkovou pozvou na tradiční zámořské X-Games, nebude mít moc možností prodat formu. Ročník začíná v rakouském Montafonu na začátku prosince. "Nepojedu tam s velkými ambicemi," řekla.

Na zraněný kotník myslet nebude. Podle lékařů je naprosto v pořádku. "Když člověk bude dávat bacha, tak ho to spíš omezí. Když budu jezdit tak, jak jsem jezdila vždycky, tak je to nejbezpečnější," vysvětlila. "Snažím se samozřejmě jezdit tak, aby mě to bolelo co nejmíň, takže všem na startu hned ujedu," rozesmála se opět.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková představila nové logo a chystá se na sezonu

V Kreischbergu, kde se MS třetí lednový týden koná, nikdy nejela. "Nevím, jestli bude na to čas tam jet, ale skikrosaři říkali, že tu trať tam měli na prd," popisovala Samková. "Ale doufám, že to bude dobré, protože nám dělají trať techničtější, zatímco lyžaři mají obřák se skokama," popisovala. "Ale přijde mi to zvláštní, že se udělá mistrovství světa na místě, kde jsme nikdy neměli závod. Ale snad to Rakušáci zvládnou, trať dělat umějí," věřila.

Nové logo forever

Samková také představila svoje nové logo, kterému dominuje rozesmátý spodní ret s nápisem Eva, a jež doplňuje horní ret ve tvaru kníru. "Už mi knír lezl na nervy, takhle v tom logu zůstal, ale není tak nápadný," vysvětlila. Obrázek doplňuje slogan "forever", anglicky "navždy". "Vyslovuje se to 'foreva', pro Evu," pousmála se nad dvojím významem slova Samková. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články