Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Gruzii slavil premiérový triumf v SP Němec Vockensperger

Gruzínské Bakuriani bylo o víkendu svědkem krkolomných a krásných kousků v lyžařském i snowboardovém slopestylu. Po triumfech Megan Oldhamové a Andriho Ragettliho v lyžařské variantě této disciplíny zvítězili na snowboardu Kanaďanka Laurie Blouinová a poprvé v kariéře Němec Leon Vockensperger. Příští závod se uskuteční 18. a 19. března ve Špindlerově Mlýně.

Je nám líto, video expirovalo.
Vockensperger poprvé vyhrál slopestyle

K vítězství Vockenspergerovi pomohlo i to, že do Bukuriani nepřijela kvůli ruské invazi na Ukrajinu a situaci na východě Evropy obvyklá konkurence včetně všech olympijských medailistů z Pekingu.

Mezi deseti závodníky se německému snowboardistovi nejvíce podařila závěrečné druhá jízda, během níž posbíral na trati plné skoků a zábradlí o čtyři body více než stříbrný Rakušan Valentino Guseli a díky výhře se posunul do čela celkového pořadí slopestylu.

Blouinová si triumfem alespoň částečně vynahradila zklamání z olympijských her, kde skončila čtvrtá, a v hodnocení disciplíny se dělí o vedení s Japonkou Muraseovou.

Také lyžařské pole bylo hodně prořídlé

Kvůli ruské invazi na Ukrajinu a s tím spojené situaci na východě Evropy vynechala Světový pohár v gruzínském Bakuriani také řada lyžařů a lyžařek.

Sobotního ženského závodu se zúčastnily jen čtyři freestylistky, z nichž nejlepší výkon předvedla na trati plné skoků a zábradlí Oldhamová. Vítězství si zajistila hned úvodní ze tří finálových jízd a stříbrnou Švýcarku Höflinnovou porazila o tři body. Bronz brala Němka Eichingerová před svou krajankou Mohrovou.

Také Ragettli zvítězil díky výkonu v úvodní jízdě, a to s výrazným náskokem téměř deseti bodů před svými reprezentačními kolegy, bratry Colinem a Thierrym Williamovými.

Výsledky snowboardového slopestylu v Bakuriani

Muži: 1. Vockensperger (Něm.) 54,75, 2. Guseli (Austr.) 81,00, 3. Gütl (Něm.) 77,00,

Pořadí SP (po 4 ze 6 závodů): 1. Vockensperger 181, 2. Toutant (Kan.) 145, 3. Van der Velden (Niz.) 125, ...54. Hroneš (ČR) 6.

Ženy: 1. Blouinová 76,25, 2. Bairdová (obě Kan.) 70,00, 3. Gislerová (Švýc.) 67,25.

Pořadí SP (po 4 ze 6 závodů): 1. Blouinová 160, 2. Muraseová (Jap.) 160, 3. Peperkampová (Niz.) 126.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články