Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Snowboardistka Pančochová postoupila ve Špindlu do semifinále

Špindlerův Mlýn - Snowboardistka Šárka Pančochová postoupila na světovém poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně do sobotního semifinále. Pančochová v kvalifikaci ve Svatém Petru obsadila ve své kvalifikační skupině čtvrté místo. Finálové jízdy můžete v sobotu od 13:30 sledovat živě na kanálu ČT sport a našem webu.

Šárka Pančochová
zdroj: EPA

Přímo do finále akce nazvané Quiksilver Snowjam postoupily Finka Enni Rukajärviová, Britka Jenny Jonesová, Norka Silje Norendalová a Shelly Gotliebová z Nového Zélandu.

Každá jezdkyně absolvovala na trati složené ze tří skoků a dvou překážek dvě kvalifikační jízdy. "První se mi moc nepodařila, ale ve druhé jsem to napravila a doufám, že ze semifinále do finále postoupím," řekla Pančochová. Za první jízdu dostala 51,66 bodu, ale ve druhé si polepšila na 80,66.

Na semifinále Pančochová plánovala změnit triky při skocích. "V rampě to musím zdokonalit a na skoku dám 720 nebo 540, to teprve probereme s trenéry," uvažovala letošní vítězka mezi snowboardisty ceněné série World Snowboard Tour.

Do závodu nenastoupila královna X-Games a vítězka jediného letos odjetého slopestylu v SP Jamie Andersonová z USA. "Kvůli vánicím na letištích a zmatkům jí nepřišly věci, snowboardy ani oblečení. Je to škoda," litovala Pančochová.

Další české snowboardistky v kvalifikaci neuspěly. Kateřina Vojáčková skončila 33., Lucie Zábranská 39. a Diana Augustová byla klasifikována na 47. místě.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články