Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Snowboardistka Pančochová je šampionkou World Snowboard Tour

Vail (Colorado) – Šárka Pančochová dosáhla na jeden z největších úspěchů v historii českého snowboardingu. Díky čtvrtému místu ve slopestylu na Burton US Open ovládla dvaadvacetiletá snowboardistka celkové pořadí World Snowboard Tour (WST) a stala se první českou šampionkou. Zároveň se Pančochová raduje i z vítězství v hodnocení slopestylu. Do pořadí WST se mimo jiné započítávají i výsledky z X-Games, na nichž letos Pančochová skončila druhá. 

Šárka Pančochová
zdroj: Getty Images

Ve Vailu se nakonec finálová jízda žen ve slopestylu kvůli špatnému počasí neodjela, a tak v platnosti zůstaly výsledky ze semifinále. V něm figurovala Pančochová na čtvrté příčce, což bylo umístění, které české jezdkyni nakonec stačilo na celkový triumf i vítězství v hodnocení disciplíny. Závod mužů ve Vailu ovládl Mark McMorris, který zvítězil i celkově. Oba šampioni budou korunováni v neděli.

Za čtrnáct dnů se Pančochová ukáže i v Česku v rámci Světového poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně. "Na Snowjam se těším jako na jednu z mála akcí v sezoně. Konečně můžu jet světový pohár před domácím publikem. Mám radost, že přijede spousta profíků a hlavně moje kámošky," jmenovala Pančochová třeba vítězku X-Games Jamie Andersonovou z USA či Norku Kjersti Buuasovou.

Šárka Pančochová má na svém kontě už pěknou řádku úspěchů. Je juniorskou mistryní světa v Big Airu, na předloňském dospělém mistrovství světa skončila druhá ve slopestylu, celkový triumf ve World Snowboard Tour ční ještě výše.

Zdroj
ČT sport, worldsnowboardtour.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články