Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Snowboardistka Ledecká dojela v Rogle na skvělém jedenáctém místě

Rogla (Slovinsko) - Jedenácté místo vybojovala Ester Ledecká v paralelním obřím slalomu ve slovinské Rogle a vylepšila své maximum ve světovém poháru, v němž prožívá premiérovou sezonu. V kvalifikaci zajela sedmnáctiletá česká závodnice dokonce pátý čas, poté vypadla hned v úvodu vyřazovací části s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Ester Ledecká
zdroj: Isifa

"Užívala jsem si každou jízdu. Naprosto mi vyhovovala trať, byl to skvělý závod," pochvalovala si Ledecká po svém čtvrtém startu v SP. Dosud nejlepšího výsledku dosáhla hned při své premiéře 13. místem. V průběžném pořadí seriálu se posunula na 12. příčku, v celkovém pořadí seriálu je sedmnáctá.

"Znovu se potvrdilo, jak moc vyrovnaná je současná špička v této disciplíně. Šestnáctá z kvalifikace vyřadila její vítězku, také třetí nakonec nepostupovala. Pro mě je to povzbuzení do dalších závodů. Už třeba na ten nejbližší v Soči, který bude generálkou na olympiádu," uvedla Ledecká na webu agentury Sport Invest.

Právě kvůli další zastávce SP v ruském středisku nepojede na mistrovství světa juniorů ve sjezdovém lyžování, kam byla nominována. "Ze všech stran jsme to s trenérem probírali. Protože se snažím, abych mohla závodit za rok v Soči na olympiádě, rozhodla jsem se, že dám tentokrát přednost snowboardu a lyžařům jsem se omluvila," uvedla závodnice, která stále hodlá kombinovat snowboarding se sjezdovým lyžováním.

Závody v Rogle vyhráli Ruska Jekatěrina Tudegeševová a Ital Roland Fischnaller.

Světový pohár ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Fischnaller (It.), 2. Košir (Slovin.), 3. Dufour (Fr.), ...41. Šindelář (ČR). Průběžné pořadí SP: 1. Fischnaller 3100, 2. Prommegger (Rak.) 2560, 3. 3. Košir 2510, ...50. Šindelář 51, 70. Jelínek (ČR) 13.

Ženy: 1. Tudegeševová (Rus.), 2. Sauerbreijová (Niz.), 3. Rieglerová (Rak.), ...11. Ledecká (ČR). Průběžné pořadí SP: 1. Tudegeševová 1930, 2. Kummerová (Švýc.) 1870, 3. Dujmovitsová (Rak.) 1800, ...17. Ledecká 640.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články