Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Snowboardcrossaři se dočkali začátku sezony, Světový pohár začne dvojzávodem v italské Chiese

Snowboardcrossaři se konečně dočkali začátku Světového poháru. Zatímco v jiných zimních sportech běží sezona naplno, ve snowboardcrossu se bude závodit až od pátku do neděle v italské Chiese. Z českých reprezentantů se vedle úřadující mistryně světa Evy Samkové představí Vendula Hopjáková, Jan Kubičík a Matouš Koudelka. Přímý přenos úvodního závodu sledujte v sobotu od 13:20 exkluzivně na webu ctsport.cz, nedělní závod začíná ve 13:50.

Eva Samková (vpravo) v závodu SP ve snowboardcrossu
zdroj: EFE autor: Pepe Torres

Čekání bylo nezvykle dlouhé, běžně se začíná závodit v prosinci. Závody se rušily kvůli koronaviru i nedostatku sněhu.

"Do začátku prosince to bylo normální, ale pak už to čekání bylo dlouhé. Je to takové zvláštní sem přijet a vidět všechny pohromadě a zase zaběhnout do toho systému Světového poháru. Ale je to příjemné, moc se na to těším," řekla Samková.

Zkrácený program SP bude mít jen tři destinace. Po Chiese by se mělo v březnu závodit v gruzínském Bakuriani a švýcarském Veyssonaz. Mezitím by mělo být na začátku února mistrovství světa ve Švédsku.

"Závodů je mnohem méně, než mělo být. Vypadá to, že budeme mít tři místa pro Světový pohár jistojistě. Bude to vlastně pět závodů, protože tady a v Gruzii jsou dvojité závody," přiblížila program olympijská šampionka ze Soči 2014.

Sedmadvacetiletá rodačka z Vrchlabí stejně jako její reprezentační kolegové přišla o plánovaný domácí závod SP na Dolní Moravě. V tomto zimním středisku ale s týmem absolvovala trénink, který mohl být vzhledem k uzavření lanovek a vleků pro veřejnost intenzivnější než jindy.

"Měli jsme možnost si na Dolní Moravě nechat postavit sice krátkou, ale moc pěknou trať, ve které jsme absolvovali kvalitní přípravu," pochvaloval si trenér Marek Jelínek.

K dopravě na svah využívali reprezentanti dva zapůjčené skútry. "Díky tomu jsme mohli ty tréninky dělat velmi efektivně. Moji svěřenci byli schopni odjet dvacet jízd dopoledne a dvacet jízd odpoledne bez větší únavy, která se dostavuje, když mají čekat ve frontách," dodal Jelínek.

Poslední ročník Světového poháru ve snowboardcrossu měl šest závodů a dvojnásobná vítězka seriálu Samková v něm obsadila celkově čtvrtou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články