Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Samkovou v kvalifikaci porazila jen Jacobellisová, postoupila i Hopjáková

Výbornou formu má Eva Samková. Minulý týden získala první titul mistryně světa ve snowboardcrossu a v pátek už ve Feldbergu obsadila druhé místo v kvalifikaci na sobotní závod Světového poháru. V Německu českou šampionku předstihla jen Lindsey Jacobellisová z USA. Z dvanáctého místa postoupila do závodu i Vendula Hopjáková.

Finálová jízda ve snowboardcrossu žen
zdroj: Reuters autor: MIKE BLAKE

Pětadvacetiletá Samková byla nejrychlejší v první kvalifikační jízdě, ve druhé Jacobellisová její čas vylepšila o tři setiny sekundy a pořadí si prohodily. Podobně dopadly dosavadní dva závody sezony SP v prosinci v italské Cervinii. Úvodní závod vyhrála Jacobellisová před Samkovou, o den později bylo pořadí opačné.    

"Ve druhé jízdě jsem pokazila střední část, nepovedlo se mi to tam před velkou boulí a zpomalila jsem. Až na to to byla povedená jízda. Tři setiny jsou nula nula nic," uvedla Samková v nahrávce pro média.

Den před kvalifikací měla česká reprezentantka potíže s ramenem, ale nijak ji neomezují. "Cítím se docela dobře, i když mi včera vypadlo rameno. Dneska to bylo dobrý," ujistila.    

Je nám líto, video expirovalo.
Samková byla v kvalifikaci druhá

Do třetího závodu SP se také kvalifikovala z dvanáctého místa Vendula Hopjáková a byla velmi spokojená. "Za dvanáctej flek jsem strašně ráda, protože to je asi moje nejlepší umístění v kvaldě na svěťáku," radovala se Hopjáková, jež je v Německu bez servismana, proto využívá mimo jiné i služeb Kanaďana Jeana Philippea Trottiera, který připravuje prkna Samkové. "Máza vyšla. Moc děkuju," dodala.    

Mezi muži neuspěl na 45. pozici Jan Kubičík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články