Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Samkové vypadlo při startu rameno a skončila až třináctá

Montafon (Rakousko) - Eva Samková vypadla vinou vyhozeného ramena v úvodním závodu Světového poháru ve snowboardcrossu ve čtvrtfinále a v Montafonu obsadila třinácté místo. Vyhrála Nelly Moenneová-Loccozová z Francie před Američankou Lindsey Jacobellisovou, závod mužů ovládl Alessandro Hämmerle z Rakouska před krajanem Markusem Schairerem.

Eva Samková
zdroj: Isifa/EPA

Olympijská vítězka Samková nedávno prodělala angínu a její účast v Montafonu byla v ohrožení. V páteční kvalifikaci nicméně zajela druhý čas, rychlejší byla pouze Jacobellisová, čtyřnásobná mistryně světa a vítězka rekordních 26 závodů SP.

Ve čtvrtém čtvrtfinále Samková skončila na posledním čtvrtém místě, neboť na startu zabrala a vypadlo jí rameno, což se jí už v kariéře několikrát stalo. "Trénink super, dařily se mi i starty, a i když jsem byla po tréninku trochu unavená, těšila jsem se a všechno bylo v pohodě," uvedla Samková. "Pak jsem při startu zabrala a vypadlo mi to moje rameno," dodala.

Musela zastavit a do jízdy se vrátila po několika sekundách, když se jí kloub vrátil zpět. "Bolí to, asi to bylo i tou únavou po nemoci, svaly mohou být povolené," přemítala. "Dneska nevím, jestli jsem ráda, že jsem jela, snad jen kvůli tréninku. Ten byl dobrý," uvedla.

Samková v Montafonu předloni zvítězila, loni se v rakouském středisku Světový pohár nekonal. Další české závodnici Vendule Hopjákové postup mezi nejlepší šestnáctku unikl v kvalifikaci o 55 setin sekundy. 

Závody SP ve snowboardingu v Montafonu (Rakousko) - snowboardcross

Ženy: 1. Moenneová-Loccozová (Fr.), 2. Jacobellisová (USA), 3. Vasilcovová (Rus.), ...13. Samková (ČR).
Muži: 1. Hämmerle, 2. Schairer (oba Rak.), 3. Oljunin (Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články