Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samkové se útok na další zlato nepodařil, ale medaili má. Z Idre Fjäll si veze bronz

Obhajoba titulu se na mistrovství světa snowboardcrossařce Evě Samkové nepovedla, nicméně cenný kov si česká hvězda na krk opět pověsí. Po vítězství ve čtvrtfinále i v semifinále skončila ve finále třetí a ze švédského střediska Idre Fjäll si odveze bronz. Po stříbrech z posledních dvou šampionátů si pro premiérové zlato dojela Britka Charlotte Bankesová, druhá skončila Italka Michela Moioliová.

Eva Samková na MS ve snowboardingu
zdroj: facebook.com/Czech Ski & Snowboard

Samková, olympijská vítězka ze Soči 2014, postoupila pavoukem bez problémů do finále a v něm se po startu ujala vedení. Poté se ale soupeřkám podařilo nabrat větší rychlost a sedmadvacetiletá rodačka z Vrchlabí klesla až na čtvrtou příčku. Nedaleko před cílem však upadla Australanka Belle Brockhoffová a uvolnila jí cestu k medaili.

Světová obhajoba české reprezentantky dopadla stejně jako ta olympijská, po zlatu následoval bronz. "Jsem moc spokojená, protože ráno to nebyla žádná hitparáda. První tréninkovou jízdu jsem neměla moc povedenou, druhou jsem nedojela, protože jsem tam měla nějakou kolizi a zastavila jsem v půlce trati," uvedla.

"Třetí místo je skvělé, jde o druhý nejlepší výsledek Evči na mistrovství světa v její kariéře. Bylo to o kousek, ale zároveň strašně daleko. Celkově ji musím pochválit," hodnotil reprezentační trenér Marek Jelínek v České televizi.

Pro všechny tři české muže, kteří se dostali z kvalifikace do play-off, se stalo konečnou stanicí osmifinále. Nejlépe si vedl Jan Kubičík, který obsadil ve své jízdě třetí místo. Radek Houser a Jakub Žerava byli čtvrtí.

První světový titul získal Španěl Lucas Eguibar, jehož maximem bylo dosud stříbro z domácího MS v roce 2017 v Sierra Nevadě. V závěru předstihl Rakušana Alessandra Hämmerleho, třetí skončil Kanaďan Eliot Grondin.

V pátek se na mistrovství světa v krosových disciplínách pojede týmový závod ve snowboardcrossu. Samková do něj nastoupí s Kubičíkem. "Budou bojovat o další placku, oba na to mají, těšíme se," řekl trenér.

Mistrovství světa ve snowboardingu a akrobatickém lyžování v Idre Fjäll (Švédsko):

Snowboardcross:

Muži: 1. Eguibar (Šp.), Hämmerle (Rak.), 3. Grondin (Kan.), 4. Dusek (Rak.), 5. Nörl, 6. Berg (oba Něm.), ...22. Kubičík, 28. Houser, 32. Žerava (všichni ČR).

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Moioliová (It.), 3. Samková (ČR), 4. Brockhoffová (Austr.), 5. Casanovová (Švýc.), 6. Gaskillová (USA).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články