Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Samková zahájila olympijskou sezonu famózně, vyhrála úvodní závod SP

Montafon (Rakousko) - Teprve dvacetiletá snowboardcrossařka Eva Samková má výborně nakročeno do sezony, která vrcholí olympiádou v Soči. Zvítězila v prvním závodě světového poháru v rakouském Montafonu, a dočkala se tak druhého triumfu v kariéře. Poprvé stála nejvýše letos v únoru v Kanadě, na stupních vítězů je v elitním seriálu počtvrté. 

Slavící Eva Samková
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Samková zahájila program v Montafonu pádem v úvodní kvalifikační jízdě, ale druhou už jasně vyhrála a od té doby byla suverénní. Ve finále za sebou nechala i obhájkyni celkového prvenství Kanaďanku Dominique Maltaisovou. "Nechápu, nechápu, je to super," řekla Samková. "Kvalifikaci jsme jely až dneska, protože včera sněžilo, já jsem navíc v první jízdě upadla, takže to byly trochu nervy. Ale v druhé kvalifikační jízdě se mi to povedlo a pak už to šlo jako po másle. Až jsem z toho byla trochu překvapená," popsala.

Samková vždy výborně odstartovala, hned se dostala do čela a pak už nezaváhala. "Dařily se mi starty, to byl základ, všechny tři finálové jízdy se mi povedly. Letos se to všechno sešlo dohromady, mám nová prkna, určitě lepší, hodně jsem letos jezdila na sněhu, takže se umím lépe srovnat v trati. Celý tým skvěle funguje," radovala se česká naděje pro únorové hry v Soči.

Tlak před olympiádou po dnešní výhře očekává ještě větší. "Je mi jasné, že asi teď budu poslouchat, jak je to jasná zlatá na olympiádě, ale budu se to snažit nevnímat, i když je to těžké, a jezdit si to svoje. Ale je jasné, že když se povedl první závod, tak se mi zvedne sebevědomí, nakopne mě to. Jsem z toho nadšená," dodala.

Z tria českých mužů neprošel v Rakousku nikdo do čtvrtfinále, mezi tři postupující se nevešli ve svých jízdách Michal Novotný, David Bakeš ani Emil Novák.

SP ve snowboardcrossu v Montafonu (Rakousko):

Muži: 1. Schairer (Rak.), 2. Visintin (It.), 3. Hill (Kan.), 4. Sivertzen (Nor.), 5. Marin Tarroch (And.), 6. Lindfors (Fin.), ...28. Novotný, 31. Novák, 36. Bakeš (všichni ČR).

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Maltaisová (Kan.), 3. Olafsenová (Nor.), 4. Trespeuchová (Fr.), 5. Gillingsová (Brit.), 6. Hernandezová (USA). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články