Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Samková zabojuje ve Veysonnaz o třetí křišťálový glóbus. Trať Evce docela sedí, říká kouč

Pokud má pokračovat "tradice", tak v lichém ročníku Světového poháru má přijít úspěch. Eva Samková se může stát potřetí v kariéře vítězkou celkového hodnocení snowboardcrossařek. Dramatický souboj o křišťálový glóbus s Italkou Michelou Moioliovou, s kterou mají shodně 350 bodů, rozhodne finále ve Veysonnaz. Přímý přenos závodu sledujte dnes od 14:15 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Eva Samková (vpravo) v závodu SP ve snowboardcrossu
zdroj: EFE autor: Pepe Torres

Samková i obhájkyně glóbu Moioliová vyhrály shodně v sezoně po dvou závodech a obě seriálu dominují. Od roku 2016 se střídají v roli královny disciplíny, Italka vyhrává sudé ročníky a česká hvězda se radovala v lichých (2017 a 2019).

"Bude to hezké drama," řekla Samková po předchozích závodech v Gruzii. Stejnou situaci už zažila. Předloni měla před finále ve Veysonnaz stejně bodů jako Američanka Lindsey Jacobellisová a po výhře v závodu slavila i prestižní glóbus.

Teoreticky, při brzkém výpadku Samkové i Moioliové, má ještě šanci na celkové prvenství Američanka Faye Guliniová, která má na kontě 282 bodů.

Po krátké zastávce doma odcestovala Samková do dějiště finále s předstihem. Už má za sebou testování ve sněžení a první tréninky za jasného počasí. "Bylo to super, trať jela rychle a je krásně upravená. Je nás tady méně, což je příjemné," řekla olympijská vítězka ze Soči 2014 a mistryně světa ze Solitude 2019.

Pozitivně naladěn po trénincích byl trenér Marek Jelínek. "Trať je poměrně jednoduchá, opět se o ni dělíme se skikrosaři, boule a skoky tak nejsou příliš náročné. Evce docela sedí a my se na to moc těšíme," uvedl.

Závěrečný závod ve Veysonnaz se od ostatních podniků sezony odlišuje v tom, že se nepojede kvalifikace. Startuje se podle celkového pořadí sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články