Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Samková se drží na úspěšné vlně, ve Feldbergu dojela třetí

Po zisku titulu na mistrovství světa sice Eva Samková další triumf nepřidala, ale i třetí místo v závodu Světového poháru ve snowboardcrossu pochopitelně není k zahození. Z vítězství se v německém Feldbergu radovala Američanka Lindsey Jacobellisová, druhá skončila úřadující olympijská šampionka Michela Moioliová z Itálie.

Eva Samková
zdroj: ČTK/AP

Samková se podvaadvacáté probojovala na stupně vítězů v prestižním seriálu. Ve Feldbergu v minulosti dvakrát dominovala – v lednu 2016 a v prosinci 2017. "Jsem spokojená. Byl to pěkný závod," řekla Samková.

Druhá česká snowboardcrossařka ve vyřazovacích jízdách Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinále a obsadila dvanácté místo.

Samková naopak čtvrtfinále zvládla hravě. V semifinále pak odstartovala v nepříjemném silném větru dobře a celou jízdu si soupeřky držela bezpečně za zády. "Dost foukalo, na startu to docela házelo, ale bylo to v pohodě. První dvě jízdy vyšly super," popsala.

Ve finále nestartovala rodačka z Vrchlabí jako v předchozích jízdách úplně zleva, jelikož si výhodnou krajní stopu vybrala vítězka kvalifikace Jacobellisová. Američanka se rychle dostala do čela a Samková jela druhá, ale po hrbech ji předjela Moioliová a ve zbytku trati se svěřenkyně Marka Jelínka snažila dostat před Italku marně. 

"Nestihla jsem se zavěsit, protože jsem byla u Moiolky blízko. Tak jsem různě přeskakovala a nevyšlo to časově úplně dobře," zakončila Samková.

"Moioliová s rychlejším prknem Evku předjela. Přestože se snažila vyvážet, tak to bohužel stačilo na třetí místo. Ale obrovská pochvala, skvělý jízdy," řekl Jelínek a pochválil i Vendulu Hopjákovou. "Je to její nejlepší výsledek v sezoně a doufám, že to příště bude ještě lepší," hodnotil trenér.

V průběžném pořadí Světového poháru je pětadvacetiletá Samková druhá za Jacobellisovou, která opanovala ve SP už 31. závod.

Mezi muži se z premiérového vítězství ve SP radoval Australan Cameron Bolton. Mistr světa Mick Dierdorff z USA skončil po pádu ve čtvrtfinále. 

V neděli je ve Feldbergu na programu závod družstev. Světový pohár bude pokračovat začátkem března ve Španělsku a vyvrcholí 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

Závody SP ve snowboardcrossu ve Feldbergu (Německo):

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Moioliová (It.), 3. Samková, ...12. Hopjáková (obě ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Jacobellisová 2800, 2. Samková 2400, 3. Moioliová 1600, ...17. Hopjáková 450.

Muži: 1. Bolton (Austr.), 2. Berg, 3. Schad (oba Něm.), ...45. Kubičík (ČR) vyřazen v kvalifikaci.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Nörl (Něm.) 1650, 2. Perathoner 1278, 3. Visintin (oba It.) 1135, ...52. Kubičík 43,5, 68. Žerava 18,5, 74. Koudelka (všichni ČR) 11,6

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články