Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Samková po 6. místě na MS: Udělala jsem stupidní chybu

Kreischberg – Semifinálovou jízdu dojela Eva Samková s hlavou v dlaních. V tu chvíli se v ní mísil smutek se vztekem a emocím vzápětí také dala průchod. Vzala prkno, zahodila ho a kopla do reklamy v cílovém prostoru. Právě nepostoupila do finále a její sen o první seniorské medaili z MS se rozplynul. Vlastní vinou totiž upadla a musela se spokojit se šestým místem. 

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

Trojnásobná juniorská mistryně světa už byla na světovém šampionátu potřetí, finále však nejela ani jednou. Její bilance je páté, šesté a sedmé místo. "To už je úplně jedno," mávla rukou po malém finále. "Kdybych jela bez chyby na maximum a byla bych šestá, tak by to bylo super. Ale protože jsem udělala chybu, tak je to samozřejmě na prd. Každou chybou se učím, ale tohle byla stupidní chyba," prohlásila smutně.

Vše se přihodilo v levotočivé zatáčce v závěru trati. Najížděla do ní na druhém místě a přestala se soustředit na sebe. Až moc sledovala soupeřky, aby udržela postupovou pozici. "Jela jsem těsně druhá a v té pasáži to je náročnější. Takže jsem sledovala jen ji a zapomněla jsem se soustředit na sebe. Zatočila jsem na bouli a to mě poslalo dolů. Už jsem to nemohla ustát," popsala kritický okamžik.

Už v tréninku si Samková nadávala. Jenže pak vyhrála kvalifikaci a sebevědomí se jí zvedlo. Avšak jízda ve čtyřech, to je jiná disciplína. "Byla to předposlední klopenka, tam jsou takové rychlé boule, musí se na ně trošku najet a já jsem začala zatáčet už na poslední bouli, což prostě nejde. Takže mě to koplo a poroučela jsem se k zemi," zopakovala.

Výpadek v tréninku byl znát

Samková byla v celé kariéře vesměs zvyklá vyhrávat, ale poolympijské léto bylo výjimečné, vysilující i kvůli povinnostem. Navíc si zlomila na jaře kotník, který si v létě opět poranila. Dala se dohromady, ale výpadek v tréninku byl znát. Hlavně při startech. Neměla sílu v nohách ani v rukách. A na konci už jí docházely síly. "Tušili jsme, že to tady nebude ideální," přiznali oba trenéři Marek Jelínek i Jakub Flešjar.

Jednadvacetiletá Samková ale od rána cítila, že existuje šance na vítězství. "Prkna jsem měla super, všechno kolem mě dobrý, mohla jsem vyhrát, ale musela bych i já jet líp," pokrčila rameny, když už se uklidnila. Trochu si spravila chuť alespoň po malém finále, do něhož odstartovala jako poslední, ale nakonec dvě soupeřky předjela.

"Ale samozřejmě nic extra, je znát, že jsem tolik nejezdila. Spokojená být nemůžu," uvedla. Nevýhodou pro ni byla i skutečnost, že se letos do MS nejel žádný závod světového poháru. Chuť si teď může spravit na zámořských X-games, kam hned odletí. "Tam chci zajet lepší výsledek, tohle mně pomohlo zase se rozjet a víc si věřit," podotkla.

Přestože byla až šestá, musela na vyhlášení, ale radost z toho neměla. "Úplně zbytečný pro nás tři pod pódiem. S holkama jsme si říkaly, co tam děláme. Dostala jsem sošku, ale hodila jsem ji do obecenstva," prozradila, že ani poté ji neopustily emoce. V životě prý takové v cíli závodu neměla. "Jsem vzteklá vždycky podle toho, jak ta chyba je stupidní. A dneska byla stupidní," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články