Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Samková otestuje "skok ze třetího patra". Start na olympijské trati bude náročný

Mimořádně vysoká startovní rampa na olympijské snowboardcrossové trati v Pchjongčchangu budí velký respekt mezi závodníky. Obhájkyně zlata ze Soči Eva Samková si dokonce nechala podobnou postavit na Dolní Moravě a v těchto dnech se na ní připravovala.

Eva Samková si obhlíží tréninkovou napodobeninu olympijského startu
zdroj: ČT sport

Skok ze třetího patra panelového domu? Tak nějak si budou snowboardcrosaři připadat na olympijském startu.

"Je tam převýšení osm metrů, je to nebezpečné," řekl trenér Marek Jelínek. "Člověk si musí věřit. Je to o prvním hecnutí, jde o morál, překonání sám sebe," doplnila Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková trénuje na obří startovací rampě

Olympijská vítězka se s vysokým startem zatím jen seznamovala a hledala ideální cestu. Trenér Jelínek ji krátce po zotavení ze zranění ramena až z vrcholu jet nenechal. "Kdyby udělala chybu nahoře a dole dopadla na rameno nebo na břicho, tak si může ublížit, takže musíme pomalu," uvedl Jelínek.

I proto Samková absolvovala několik startů zatím jen z mezipatra, na osm metrů půjde až před cestou do Koreje. I tak ale před úterním odjezdem na závod Světového poháru do tureckého Erzumu nabrala sebevědomí. "Startovalo se mi dobře, nebylo to nejrychlejší, ale to já nebudu nikdy. Když tak je budu muset předjet po cestě," řekla s úsměvem Samková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články