Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samková na úvod sezony bere v SP 7. místo

Cerro Catedral (Argentina) - Eva Samková vykročila za obhajobou triumfu ve Světovém poháru sedmým místem v Cerro Catedral, když ovládla malé finále. Z vítězství se v argentinském středisku radovala úřadující vicemistryně světa Francouzka Chloé Trespeuchová, která předjela Američanku Lindsey Jacobellisovou a oplatila jí porážku z březnového šampionátu v Sierra Nevadě. 

Snowboardcross v Sierra Nevadě (Samková druhá zprava)
zdroj: Reuters

Olympijská vítězka ze Soči Samková v pátek suverénně ovládla kvalifikaci a přemožitelku nenašla ani v úvodní vyřazovací jízdě. V semifinále však obhájkyně celkového vítězství v SP skončila poslední a velké finále jí uniklo.

"Asi jsem se nechala rozhodit Francouzkou přede mnou, takže jsem udělala chybu na startu a pak už jsem to nestihla zachránit. Ale jinak jsem jezdila celkem dobře a pocit z toho mám dobrý," řekla Samková.

Malé finále jela i Vendula Hopjáková, která skončila na 11. místě, čímž vyrovnala svůj výsledek z březnového mistrovství světa. Ve Světovém poháru tak vysoko ještě nikdy nebyla. Jan Kubičík obsadil po čtvrtfinálovém vyřazení 13. pozici a připsal si druhý nejlepší výsledek v seriálu po loňské 11. příčce ze Španělska. Mužům kraloval Australan Alex Pullin. 

V neděli se uskuteční kvalifikace a vyřazovací jízdy druhého závodu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články