Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Samková myslí na velké úspěchy i na výchovu mladých talentů

Dolní Morava – Olympijská vítězka Eva Samková připravila se svým trenérským týmem projekt otevřených kempů pro veřejnost. Ten by jí mohl pomoci v dalším závodu Světového poháru k vylepšení pátého místa z prosince. Elitní snowboardcrossařka doufá, že má před sebou šťastný rok. Chce zaútočit na celkový triumf v seriálu, na medaili z mistrovství světa a kvalifikovat se na Hry v Pchjongčchangu 2018.

Slavící Eva Samková
zdroj: ČTK/AP autor: Patrick Seeger

Samková se aktivně zúčastní prvního z celkově tří kempů. Na Dolní Moravě se připravuje na druhý podnik Světového poháru. Třiadvacetiletá snowboardcrossařka už dětem předává zkušenosti delší dobu. V poolympijské zimě, kdy si potřebovala odpočinout po psychické stránce, kempy objížděla a malí adepti snowboardingu jí pomohli načerpat novou energii do dalších sezon. Projekt otevřených kempů už nese ovoce. Vzešlo z nich šest reprezentantů, včetně Venduly Hopjákové, která jezdí se Samkovou ve Světovém poháru.

Díky kempům by nemusel snowboardcross dopadnout jako třeba akrobatické lyžování, které po olympijském vítězi z roku 2002 Aleši Valentovi žádný další talent neobjevilo, i když Valenta postavil můstky.

"Zázemí je důležité, ale k tomu jsou třeba trenéři, kteří tomu dají energii," míní Samková a za příklad dala své kouče Marka Jelínka a Jakuba Flejšara. "Pokud to budou chtít pořád dělat, tak to bude žít dál."

Je nám líto, video expirovalo.
Samková cítí formu: Jezdí se mi dobře

Na kempy letos přijede až 150 účastníků. "V Česku jsou jen tři kluby a žádná infrastruktura. Snažíme se pro děti udělat takové podmínky, abychom v budoucnu měli koho trénovat. A věříme, že dětí vychováme spoustu," řekl Jelínek.

Super trénink

Samková pojede na v Dolní Moravě také závod FIS. Pak se hned vydá na Světový pohár do Severní Ameriky. "Bude to pro mě super trénink. Pamatuju si, že před pár lety jsem se na Dolní Moravě na kempu rozjezdila, byť tam byla malinká trať, a pak jsem poprvé skončila druhá na svěťáku. Jde jen o to získat zdravé sebevědomí."

Samková skončila v prosincovém závodu po nepovedeném semifinále pátá. Nyní by měla mít formu velkou, podle trenéra Jelínka největší od Her v Soči. "Jezdí se mi dobře. Dokážu provést to, co po mně Jelen chce. Je šťastný a to je to důležitý," podotkla s úsměvem sobě vlastním Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články